Enteresan Siri Komutlarını Listeledik

Enteresan Siri Komutlarını Listeledik

Hayatımıza bir çok kolaylığı sunmayı başaran Apple’ın göz bebeği olan sanal asistan Siriye verebileceğiniz enteresan komutları ve ipuçlarını sizler için listeledik iPhone 6s ve iPhone 6s plus için ellerimizi kullanmadan siriye “Hey siri” dedikten sonra komutlarımızı verdiğimizi biliyoruz işte gelin Siri ile denemediğiniz yeni komutları bir deneyelim.

Hatırlatıcı komutu “Siri bunu hatırla” dedikten Aşağıdaki gibi devam ediyoruz.

Ekran Resmi 2016-07-17 13.57.32

Siri Yazı Tura komutu ” Siri Yazı Tura At ” dedikten sonra siri sizin için Yazı mı turamı olacağını söylüyor Her seferinde bu komut değişiyor yada üst üste aynısı geliyor. Veya Siri Zar At dediğiniz de aynı şekilde rakamları zar atmış gibi siri size belirtiyor.

Ekran Resmi 2016-07-17 14.01.30

Siriden Kendinize hiyake anlatmasını isteyin daha önce anlattı ise ısrar ederseniz yeniden başka bir hikaye anlatabilir tabi bu sizin ısrar yeteneğinize bağlı.

Ekran Resmi 2016-07-17 14.05.18

Siri Rahatsız Etme komutu demeniz rahatsız etme modunu aktif etmenize yardımcı olur.

Ekran Resmi 2016-07-17 14.12.32

Siriye bişey sor arattır ve okut Siri üzerinde örneğin kaşıkcı elması nedir diye arattırırsanız çıkan sonucu oku dediğinizde siri size bulduğu makaleyi anında okur.

Ekran Resmi 2016-07-17 14.31.44

Siri Hoparlör ile ara dediğinizde Siriden alacağınız cevap kiminle konuşmak istiyorsun bu sayede telefonunuz sizden uzakta olsa bile speaker sayesinde uzaktan konuşabilirsiniz.

Turkce-siri

Siri seni seviyorum denildiğinde neler ile karşılaşabileceğinize bir örnek resim

Siri Öptüm dendiğinde siriden beklenmeyen bir sert tavır sizi bekleyebilir.

siri-komut

Ve finalide bu resimle yapıyoruz..

Ekran Resmi 2016-07-17 14.38.46

 

Siri komutlarından birkaç işe yarayan ve birazda komik olanlarını sizler için yayınladık arkadaşlar umarız yararlı olmuştur diyerek. Bildiğiniz üzere iOS için Mobil uygulamamız çıktı ve yeni gelecek güncelleme ile tasarımsal hataları gidereceğiz sizlerden ricamız uygulamamızı indirmenizdir iPhone haber uygulaması iHaber App store’da indirmek için tıkla.

 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir