Google ve Apple arasındaki “Servet” söylentileri

Yıllardır süre gelen “sözde” Apple ve Google düşmanlığı söylentileri aslında ne kadar gerçeği yansıtıyor bu haberde bizi bir kez daha düşündürecek. Aslında tüm bu söylentilerin birer danışıklı dövüşten ibaret olduğu mu yoksa pazarı paylaşarak kâr elde etme stratejisi mi olduğu size kalmış.

Söz konusu haber ise Apple’ın iOS cihazlarında yıllardır kullandığı hızlı arama özelliği, diğer adıyla Spotlight search için Google’ın Apple’a yüklü miktarda para ödediği ile ilgili. Bu durumda akıllara yine mi patent davası geliyor olabilir ancak bu sefer durum öyle değil. Söz konusu arama özelliğinde Google kendi arama motorunun kullanılması için Apple ile görüşüp anlaşıyor ve servet denilecek bir rakam belirleniyor. 1 Milyar dolay gibi uçuk bir ücret karşılığında anlaşan iki dev şirket 2014 yılından bu yana karşılıklı memnuniyet çerçevesi içerisinde bu ortaklığa devam ediyor.

Bu durum fanboyları kızdırır mı bilinmez ama bizce iOS ve Android platformu dahil olmak üzere her iki tarafında geleceği ve gelişmesi açısında bu tür uzlaşmalara devam edilmesi gerekiyor. En azından abuk subuk “oval kenarları ilk ben buldum” tarzı patent davalarının olmaması dileğiyle.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir