iOS 10 Tanıtıldı! Özellikleri ve Yayınlanma Tarihi

iOS 10 Tanıtıldı! Özellikleri ve Yayınlanma Tarihi

Apple’ın bu akşam saatlerinde izlediğimiz WWDC 2016 Tanıtım etkinliğinde iOS 10 işletim sistemi hakkında yenilikler ve yayınlama tarihi ile ilgili kesin bilgiler haberimizde.

iOS 10 Siri

Siri

Daha önce bahsettiğimiz gibi iOS 10 ile birilkte siride adeta devrim olacak çünkü artık iOS 10 ile birilkte Sİri geliştiricilere açılıyor ve böylece birçok oyun ve uygulama siri üzerinden çalışma imkanı sunacak,Ayrıca Fotoğraf ve Spor Arama özellikleride iOS 10 Siri’de bizleri bekliyor.

iOS 10 bilgiler

iOS 10 Kullanıcı Arayüzü

iOS 10 ile birlikte kilit ekranımız yenilenmiş olacak ayrıca telefonu bıraktığınız yerden tekrar aldığınızda otomatik olarak açılan ekranı ve geliştirilmiş 3D touch özellikleri bizi bekliyor.Bunun yanı sıra kilit ekranına gelen mesajı direkt olarak kilit ekranı üzerinden açabiliyor ve bildirimleri kilit ekranından komple silmemize yardımcı olan yeni ekran kilidi arayüzüde karşımıza çıkacak

Ve tabiki Widget desteği artık iOS 10 ile birlikte kilit ekranında Widget desteği hava durumu müzik vb uygulamaları kilit ekranına taşıyabileceksiniz.

iOS 10 foto

iOS 10 Fotoğraflar

Geliştirilen tanıma sistemi sayesinde fotoğraflarınızdaki kayıtlı arkadaşlarınızdan hangisi olduğu, çekildiğiniz mekanın neresi olduğu gibi detayları farkederek gruplandırma yapabilecek, aynı zamanda bunları kolay bulmanızı sağlayacak. Örneğin Mehmet adındaki bir arkadaşınız ile İzmir’de çekildiğiniz fotoğrafı Mehmet’in yüzünü ve izmirde çekildiği yeri tanıyarak size kolaylıkla sunabilecek.

iOS 10 quicktype

iOS 10 QuickType

iOS 10’da yeniliklerden biri’de Quicktype diyebiliriz nedir bu QuickType Akıllı cevaplama özelliği diyebiliriz örneğin birisi size neredesin diye sorduğunda klavye üzerinde konum paylaşma seçeneği anında çıkacak.

iOS 10 harita

iOS 10 Haritalar

iOS 10’da Apple’ın Haritalar uygulamasındaki en büyük yenilik yenilnen görünümünün yanı sıra Kullanıcı deneyimide baştan aşağı değişiyor. Haritalar, Aramalarda filtreleme ve çevredeki restoranları hatta deniz ürünleri restoranlarını filtreleyerek arayabilirsiniz. Google Haritalar gibi anlık olarak size navigasyon desteği de veren Haritalar, CarPlay ile ortaklaşa çalışabilecek.

Destekleyen restoran ve diğer mekanlardan direkt olarak Haritalar üzerinden rezarvasyon verebilir, Uber gibi uygulamalar üzerinden taksi çağırma olanağına erişeceksiniz.

iOS 10 haberler

iOS10 Haberler

Haberler uygulamasıda komple yenileniyor ve ülkemizde kullanıma sunulması bekleniyor kaynakları takip etme dergileri görebilme detayları Apple haberler uygulamasıda bizleri bekliyor ayrıca son dakika haberler için bildirim desteğide iOS 10 ile bizlerle buluşacak.

 

iOS 10 mesajlar

iOS ve Arama Özellikleri

Yenilenen ses sistemi ile de size gelen sesli mesajları yazılı bir şekilde gösterebilen Arama özelliği, WhatsApp, Messenger ve birçok VoIP aramalarına destek verecek. Gelen bu aramalar klasik bir arama ekranı ile gösterilecekken, Kişiler listenizden istediğiniz uygulama üzerinden arama imkanı sunacak.

Geliştirici Sürümü Bugün Yayınlanıyor

Geliştirici hesabı olanlar iOS 10 beta 1 sürümünü indirebilecekler fakat pubilc beta yani halka açık sürümü için Temmuz ayını beklemeniz gerekecek.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir