iPhone 6s LG g5 ve Samsung Galaxy S7 Sizce Hangisi ? [ Karşılaştırma]

Geçtiğimiz hafta tanıtılan mobil piyasasının dev firmaları LG ve Samsung’un yeni modelleri LG 5G ve Samsung Galaxy S7 buna karşın zaten piyasadaki Apple’ın şuanki göz bebeği iPhone 6s Peki mobil piyasasında sizce yeni tanıtılan Samsung galaxy 6s ve LG G5 mi yoksa geçtiğimiz sene tanıtılan iPhone 6s mi ? ufak karşılaştırmalar la kararı sizlere bırakıyoruz.

Öncelikle iPhone 6s ve Samsung Galaxy S7 karşılaştırmasıdan başlayalım

galaxys 7 ve iPhone 6s

Donanım özellikleri ve farkları:

Galaxy S7 işlemci olarak Exynos 8890 kullanıyor, iPhone 6S ise A9 kullanıyor. Her iki işlemci de 64 bit mimariye sahip olmasına rağmen, S7 işlemcisi 2.3GHz iken, iPhone 6s 1.84GHz hıza sahip. Ancak bu sayısal değerlerin gerçek performans değerlerini yansıtmadığını belirtmekte fayda var. Zira iki işlemci de farklı teknolojiler ile üretilip farklı işletim sistemlerinde çalışıyorlar.

iPhone 6s bellek olarak 2GB kullanırken yeni Galaxy S7 4GB bellek kullanıyor. Bu durum içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz. Sayısal üstünlüğün tamamen farklı iki işletim sistemi üzerindeki gerçek performans değerleri her zaman farklı olur.

Depolama alanında her iki cihazda da 16/64/128 GB seçenekler bulunuyor.


Kamera ve ekran özellikleri:

Aslında kamera özellikleri çok ufak farklılıklar dışında aynı diyebiliriz. Her iki modelde arka kamerada 12MP, ön kamerada ise 5MP kullanıyor. iPhone 6S’in çift flaş ve HDR özellikleri artısının yanında yine her iki cihazda 4K çözünürlükte 30fps video kayıt yapabiliyor.

Ekran özelliklerine geldiğimizde ise iPhone 6s bildiğiniz üzere 4.7 inç boyutunda 1334 x 750 çözünürlüğünde IPS LCD ekrana sahip. Yeni Galaxy S7 ise 5.1 inç ve 2560 x 1440 piksel Super Amoled 2k çözünürlükte bir ekrana sahip. Ancak 2K ekran her ne kadar cezbedici gözükse de pil kullanımında büyük bir dez avantaj sağlayacağı da bir gerçek.


Batarya (Pil) özellikleri ve farkları:

Kıymetli iPhone severler üzülerek söylemeliyiz ki bu konuda maalesef misafirliğe giden çorabı delik çocuk gibi kalıyoruz. Çünkü bütün iPhone kullanıcılarının belki de en çok dert yandığı konu batarya ve pil ömrü süresidir. Onca özellik, şık tasarım, stabil kullanımın yanı sıra iPhone 6s sadece 1715mAh bataryaya sahip iken, Galaxy S7 ise 3000mAh’lık güçlü bir batarya ile karşısına çıkıyor. Neredeyse iki katı… İşin içine biraz avuntu katacak olursak 2K ekran ile zaten S7 çokta uzun süre kullanıma dayanamaz zaten…


iPhone 6s ve LG g5 Arasındaki karşılaştırma

LG g5 ve iPhone 6s

iPhone 6s ve LG g5 Arasındaki Donanımsal özellikler

iPhone 6s de kullanılmaya başlanan A9 işlemcisi ile karşımıza çıkarken LG g5 qualcom snapdragon 820 işlemcisini görüyoruz fakat her ne kadar güçlü bir işlemci olsada iPhone 6s deki A9 işlemcisi LG g5 de kullanılan snapdragon 820 model işlemciden daha üstün olduğu aşikar.

Bunun yanısıra iPhone 6s modelimizdeki 2GB ram’e karşılık LG G5 modelinde kullanılan 4 GB RAM sayısal olarak üstünlük sağlasada cihazların işletim sistemi ve farkılıkları açısından sadece rakamlara dayanarak ram üstünlüğü var diyebiliriz kullanış bakımından test etmeden herhangi bir iddia söylemek zor olur.


iPhone 6s ve LG G5 arasında Tasarım ve dizay olarak olarak farklılıklar

iPhone 6s ve LG G5 arasında tasarım olarak düşünülürse değişiklik LG G5 de daha fazla olduğu görülüyor batarya değişme olanağı sağlayan LG g5 modelindeki kasa yapısına karşılık iPhone 6s her zamanki gibi sabit içe gömülü batarya sisteminde.LG g5 deki değişiklik ses açma tuşlarını yan tarafa tekrar alınması iPhone 6s de ve bütün iPhone serilerinde hiç değişmeğen ve değişmediğini istemediğimiz ses açma kapama tuşlarını zaten biliyoruz yani Apple iPhone 6 daki tasarımı iPhone 6s ‘de taşırken LG G5 modelinde değişikleri görebiliyoruz


iPhone 6s ve LG g5 Kamera karşılaştırması

iPhone6s’de Arka Kamera da 12 megapiksel ön kamera 5 megapiksel ve 4K video çekim kullanılırken LG g5 de 16 mekapikseli ve çift lens destekli kamera kullanılmış ve 4k video çekim bu cihazdada bulunuyor ve Lg g5 ‘de ön kamera 8 megapiksel olduğu görülmekte.


iPhone 6s ve LG G5 arasında ki Ekran özellikleri

iPhone 6s de kullanılan 4.7 inç büyüklüğündeki 750 x 1334 piksel çözünürlüğündeki 3D touch destekli ekrana orana karşılık LG g5 5.6 inç ekran ebatlarına sahip ve çözünürlük olarak 1440 x 2560 piksel çözünürlüğü ile iPhone 6s modeline üstünlük sağlıyor.Gorrilla glass’dan vazgeçmeyen LG g5 modelindede kullanmış.Görünüm olarak LG g5 iPhone 6s nin önünde gibi gözüksede aslında 3D touch özel ekranı sayesinde iPhone bu açığı kapattığını düşünüyoruz.


Ve geldik en önemli konuya iPhone 6s ve LG g5 Batarya performans karşılaştırmasına ;

iPhone 6s modelinde ki 1715 mAh batarya kapasitesine karşın Lg g5 2800 mAh la piyasdaki batarya performansını elinden bırakmayacak gibi görünüyor. iki ayrı işletim sistemlerindeki pil performansları farklı özelliklere sahip olsada gerçekten LG g5 bataryta konusunda kusursuz gibi görünüyor

Peki siz Hangisini tercih edeceksiniz? yorumlarınızı bekliyoruz.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir