iPhone 6s Özellikleri Hakkında İlk Bilgiler!

 

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile ekran boyutunu büyüterek şirketin yıllardır “tek elle kullanım kolaylığı” söylemini yerle bir etmiş ve çok eleştirilmişti. Kullanıcıların büyük ekrana alışmasından sonra olumsuz eleştiriler yerini övgü dolu sözlere bırakmıştı.

iOS’un stabil olmasına güvenerek donanım bölümünde fazla yeniliğe gitmeyen Apple, iOS 8’in gelmesi ile birlikte yine olumsuz eleştirilere maruz kaldı. Firma, iOS 8 sürümleri yüklü iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta RAM yetersizliği sorunun ortaya çıkmasını engelleyemedi.

Sorunlar arasında; kontrol merkezinin açılışındaki animasyon takılmaları, Safari’de çoklu sekme açınca yaşanan çökmeler, işlemciyi meşgul eden yüklü uygulamalar açıkken uygulama çökmeleri ve genel animasyonlarda yaşanan yavaşlamalar yer alıyor.

iPhone 6s Özellikleri ile Göz Dolduracak

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo Apple’ın bu sorunları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile çözeceğini dile getirdi. KGI Securities’in raporuna göre iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; 2 GB LPDDR4 RAM’e, Apple A9 işlemciye ve 12 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip olacak.

Rapora göre ayrıca yeni nesil iPhone’a Apple Watch’ta kullanılan “Rose Gold” rengine bezer bir renk seçeneği gelecek.

Apple’ın RAM ve kamera konusunda bir atılım yapması uzun zamandır bekleniyor. Kullanıcılarına yıllardır güçlü bir donanım sunmak yerine stabil bir işletim sistemi sunan Apple’ın, artık bu konuda atılım yapmasının gerektiğini düşünüyoruz. Bakalım iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile beklentiler karşılanacak mı?

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir