iPhone Parmak izi şifresini bilmeden Fotoğraflara Ulaşabilme!

iPhone Parmak izi şifresini bilmeden Fotoğraflara Ulaşabilme!

Ahh evet biliyorum kimileri için can sıkıcı olacak bu yazı fakat bizim amacımız sizleri her iPhone olayını ile ilgili bilgilendirmek Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu açık Parmak izi şifresini geçip fotoğraflar ve kişilere ulaşabilme yöntemi iOS 10 üzerinde çalışır durumda gelin bu açığın iPhone üzeirnde nasıl işlediğinden kısaca bahsedelim.


iDeviceHelp Youtube Hesabı tarafından yayınlanan Videolu anlatımı yukarıda verdikten sonra anlatıma geçiyoruz. Öncelikle Açığı geçmenize yardım eden kişi SİRİ! Parmak izi kilitli telefonunuza “Who am I” ( Ben kimim ) dedikten sonra numarayı bulduktan sonra diğer telefonunuzdan bu numaraya FaceTime Çağrısı atılıyor daha sonra arama ekranı sırasında Özel mesaj yanıtlama sistemini seçiyorsunuz ve mesaj ekranı geliyor bu kısımda iken Siriye “Turn ON Voice OVER” Voice Over’ı Aç diyorsunuz ve bu sayede ekranda erişilebilirlik özelliğini devreye sokuyor

ekran-resmi-2016-11-20-14-49-39

Yandaki resimde gördüğünüz gibi bu kısımda iken gönderdiğiniz kişinin ismi ile Klavye arasında bir kaç kere iki parmağınızla dokunduğunuzda ekranda SMS yollamanız için seçmeniz gereken kişi listesinin göründüğü bölüm açılacak tam bu sırada kişilerin yanında bulunan “i” simgesine tıklayarak kişi ile ilgili bilgilere ulaşabiliniyor yani bu açık tamamen Numara üzerine resim eklerken resimlere ulaşabileceğiniz kişi listesi üzerinden fotoğraf ekleme ve numara ekleme açığından yararlanılıyor. Apple’ın bu açık hakkında herhangi bir açıklaması henüz yok bakalım yeni gelen güncelleme ile bu sorun ortadan kalkacakmı!

Daha fazla ipucu ve bilgiler için bizi takip etmenizi ve bu ipuçlarını hızlıca öğrenmek için iPhone haber uygulaması olan iHaber iOS uygulamamızı indirmeyi ihmal etmeyin.

[button color=”” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://itunes.apple.com/tr/app/ihaber/id1132395916?mt=8″]iPhone Haber – iOS Uygulamasını indimek için tıkla![/button]

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir