iPhone yada iPad’e Virüs Girer mi ?

iPhone yada iPad’e Virüs Girer mi ?

Günümüz işletim sistemlerinin belası Virüsler acaba iPhone veya iPad cihazlarımızıda girer mi sorusunu soran kullanıcılar için bilgilendirelim istedik.Son zamanda geliştirilen virüsler artık işletim sistemi gözetmeksizin Mobil ve PC ye daha fazla tehdit olmaya başladığını söyleyebiliriz. Peki iPhone veya ipad cihazımıza Virüs girer mi ?

Öncelikle hemen belirtelim Şuan için iOS işletim sistemine sızabilen virüs görülmedi bunun sebebi’de Apple’ın iOS işletim sisteminde kısıtlamaları diyebiliriz. Nedir bu kısıtlamalar iPhone’a Jailbreak olmadan Dışarıdan Uygulama yükleme hemen hemen imkansız fakat son zamanlar’da çıkan çin kaynaklı siteler üzerinden yüklenen ve yüklenmeye çalışılan sistemler ne kadar güvenli bilemeyiz fakat şuana kadar bir problem görülmedi diyebiliriz.

iOS ve Android arasındaki yapılan karşılaştırmalar’da iOS’un önde olmasının en büyük sebebi iOS işletim sistemindeki Güvenliğin Anroid’deki kadar serbest olmaması tabi kişiden kişiye değişebilien bir seçenek bu kimisi Telefonunun kısıtlanmasını istemeyebilir. O Yüzden android kullanıyor olabilir fakat buda güvenlik açığına göz yummak demektir.

Peki Diğer soruya geçelim iPhone Cihazımıza Safari’den virüs girer mi ?

Yukarıda söylediğimiz gibi iOS işletim sistemi adeta kapalı bir kutudur diyebiliriz. Jailbreak yapmadığınız sürece ki yapsanızda Virüs bulaşan cihaz halen görmedik diyebiliriz.Ayrıca Safari’deki Reklam engelleme olayı Android’e Oranla daha fazla yani Safari’de Eyvah cihazınıza virüs bulaştı şeklinde reklamları bile iPhone veya iPad’de göremezsiniz.

Evet iOS işletim sistemine virüs girermi sorularına cevap olsun istedik umarız faydalı olmuştur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir