iPhone zil sesi Nasıl Yapılır Resimli anlatim

Aslında iPhone Zil sesi yapmak Okadar abartıldığı kadar zor değildir bu makalede sizlere iPhone için Zil sesi yapımını detaylı ve basit bi şekilde aktarmaya çalışacağız evet Arkadaşlar iPhone zil sesi yapımı anlatımına geçiyoruz.

iPhone zil sesi yapma Detaylı Anlatım

  • İlk olarak müzik sesi yapmak istediğimiz mp3’ü bulmak için youtube.com adresine girin ve dilediğiniz müziği seçinve youtube linklini kopyalayın.

iPhone-Zil-Sesi-Yapma

  • Sonra youtube’da seçtiğimiz müziği mp3 olarak indirmemiz gerekecek Bunun için nedenle youtube’da seçtiğiniz şarkıyı bilgisayarınıza mp3 olarak indirmek için youtube-mp3.org adresine giriş yapıyoruz. Yukarıda kopyaladığınız adresi aşağıdaki gibi linki yapıştırın ve videoyu dönüştür butonuna tıklayın. 

iphone zil sesi

Ve Mp3 ‘ e dönüştürdükten sonra Muziği mizi indiriyoruz aşağıdaki download butonuna tıklıyoruz.

Zil sesi iPhone

  • Artık bilgisayarımıza istediğimiz müziği mp3 formatında indirdik ve masa üstünde bir kenara koyduk. Şimdi yapmamız gereken iTunes’i Girmek. Eğer bilgisayarınızda iTunes yok ise iTunes’in son versiyonunu buradan indirebilirsiniz.
  • iTunes’i açın ve iPhone’unuzu ara kablo ile bilgisayara bağlayın. Cihazınız bağlandıktan sonra iTunes’te bulunan müzikler sekmesine tıklayın ve masa üstünde olan mp3’ü iTunes’e sürükleyin.

iTunes zil sesi

  • iPhone’da zil seslerinin süresi en fazla 40 saniye olacaktır bu saniyeye dikkat edin ve müziğiniz sebdiğini kısmını buna göre ayarlayın. Bu nedenle iTunes’e attığımız müziği 40 saniyeye düşürmemiz lazım. Bunun için iTunes’te bulunan müziğe sağ tıklayıp ve bilgi ver sekmesine basıyoruz

zil sesi yapimi iphone

  • Yeni açılan ekranda önce seçenekler sekmesine tıklıyoruz. Zil sesi için istediğimiz süre aralığını seçiyoruz. Ancak 40 saniye olması gerekiyor. Ben şarkının 2:11 2:55 saniyeleri arasını zil sesi yapmak istiyorum. Başlat ve dur işaretlerini koyup , zaman ayarını da yaptıktan sonra tamam düğmesine tıklıyorum.

iPhone zil sesi kesme

 

  • Şimdi ise iTunes ana ekranında olan şarkımıza mouse ile sağ tıklayıp , AAC sürümünü yarat diyoruz. Şarkının altına 40 saniyelik bir şarkı daha gelecek. 40 saniyelik olan şarkıyı sürükle bırak yöntemi ile masa üstüne alalım. iTunes içindeki iki müziği de artık silebilirsiniz. Bundan sonraki işlemlerde masa üstündeki müziği kullanacağız.

Ekran Resmi 2016-01-29 21.16.47

 

iPhone m4r uzantisi

 

  • Oluşturduğumuz m4a uzantili kesilmiş zil sesini m4.r olarak değiştireceğiz bunun için kısalttığımız müziği tutup masa üstüne sürüklüyoruz ve adını değiştir yapıp uzantısını .m4r yapıyoruz

m4r uzantisi

 

  • müziğimizi  m4r formatına çevirdiğinize göre iTunes’a atma vaktimiz geldi. Masa üstünde duran m4r formatındaki şarkıyı iTunes’te ses tonları sekmesine tıklayın ve sürükle bırak ile içerisine atın.
  • Son olarak iTunes’teki iPhone sekmesine ve daha sonrada eşzamanla düğmesine basın. ve zil sesini telefonunuza aktarın

iPhone-Sekmesi

iPhone-eşzamanlama

 

Ve son olarak attığımız zil sesini Ayarlar Zil seslerinden Seçiyoruz.

1 Comment

  1. dijitalportal

    iPhone zil sesi yapma ile alakalı güzel ve detaylı bir yazı olmuş.
    teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir