iPhone’da Uygulamaların Mobil Veri Kullanımını Kapatma

Yeni bir “Nasıl Yapılır?” konumuzdan tekrar merhaba! Bugünde oldukça yararlı olabileceğini düşündüğümüz bir ipucunu sizlerle paylaşmak istedik.

Bildiğiniz üzere özellikle ülkemizde mobil internet paketlerinin kotalarının düşük fakat fiyatlarının yüksek olması internet kullanıcılarının telefondan, tabletten, kısaca mobil platformlardan korka korka internete girmesine neden oluyor. Sosyal platformların geliştiği bir zamanda yeni paylaşımları takip etmek artık olmazsa olmazlarımızdan. Fakat bunun yanı sıra internet kullanmasına gerek duymadığımız bazı uygulamalar bizim haberimiz olmadan uygulamaya girdiğimiz anda internetimizi kullanmaya başlıyor. Hatta bazıları uygulamaya girmeden bile bu kullanımı gerçekleştiriyor.

Bu gibi durumlar kimi zaman kotamızı bitirerek WiFi ağının olmadığı zamanlarda bizi oldukça zor durumlara düşürebiliyor. İşte tam da bu duruma çare niteliğinde bir paylaşım olacak bu konu. Bilmeyenler için diye not geçerek, uygulamaların hücresel veri kullanımını kapatma nasıl yapılıra geçelim hemen.

Ayrıca geçenlerde paylaştığımız WiFi Assist özelliği nasıl kapatılır? adlı konumuza da bakabilirsiniz. Kısaca WiFi Assist özelliği, WiFi sinyalinin az çektiği zamanlarda otomatik olarak hücresel veriye bağlanmaya yarayan bir özelliktir. Bunu kapatarak istenmeyen veri kayıplarının önüne geçebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  • Yapılacak bir kaç işlem çok basit aslında. Cihazımızdan “Ayarlar” bölümüne giriyoruz, buradan hemen en başta olan “Hücresel” kısmına giriyoruz. Açılan yeni bölümde ekranı biraz aşağı kaydırdığımızda uygulama listesini göreceksiniz.
  • Burada mobil veri kullanan uygulamaların listesini görüyorsunuz. Mobil veri kullanımına kapatmak istediğiniz uygulamanın karşısındaki yeşit butona tıklayıp, pasif hale getirerek bunu yapabilirsiniz.

iphone-mobil-veri-kapatma

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir