Karşınızda Apple iOS7



ABD başlayan WWDC etkinliğinde birçok yeni Apple ürünü ve yeniliği tanıtıldı. Bunlar arasında yer alan iOS 7, Apple’ın bir sonraki nesil işletim sistemi. Yedinci kez iOS kullanıcılarıyla buluşan işletim sistemi bir dizi yenilik ve arayüz güncellemesi içeriyor.

Arayüz gibi köklü bir değişim yaşayan kilit ekranı artık soldan sağa doğru sürükleme prensibini kullanmıyor. Yukarı sürükleme hareketiyle aşılacak olan yeni kilit ekranı, ayrıca kullanıcının görüntülenen uyarılara müdahale edebilmesini mümkün kılıyor.

Yukarı sürükleme hareketiyle aşılacak olan yeni kilit ekranı, ayrıca kullanıcının görüntülenen uyarılara müdahale edebilmesine olanak sağlıyor.

 Kablosuz teknolojilere ait aktiflik göstergeleri, parlaklık seviyesi, uyku modu, kilit ekranı seçenekleri, AirDrop, AirPlay, müzik çalar, kamera, fener, hesap makinesi, saat simgeleri yönetim merkezinin sahip olduğu kısayollar arasında yer alıyor.



Bu sekmeler altında kullanıcının uyarılara kolayca ulaşabilmesi için çeşitli niteliklerdeki bildirimler listeleniyor. Aynı kullanıcının farklı iOS cihazları arasında senkronize olacak uyarılara yönetim merkezinde olduğu gibi tüm arayüz ekranlarından erişmek mümkün.

Saydam arayüz anlayışının kendini gösterdiği yeni uyarı merkezinde, üç farklı sekme mevcut. Bu sekmeler altında kullanıcının uyarılara kolayca ulaşabilmesi için çeşitli niteliklerdeki bildirimler listeleniyor. Aynı kullanıcının farklı iOS cihazları arasında senkronize olacak uyarılara yönetim merkezinde olduğu gibi tüm arayüz ekranlarından erişmek mümkün.


ve iphone çalınması tarih olacak artık applenin yeni uygulaması active lock çalınsa bile telefonunuz u yeninden aktive edemeyecekler.


Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir