PlayStation 4’te Linux

Oyun konsolu sektöründe alan ve satış rakamlarına bakıldığı zaman liderliği açık ara farkla elinde bulunduran PlayStation 4, ilk olarak 1994’te tanıtılmış olan ve 21 senedir aktif olarak piyasada bulunan büyük bir markanın en yeni modeli. 2 sene önce piyasaya sürülmesiyle birlikte oyun severlerin raflarda bırakmadığı PlayStation, güzel özelliklerinin, eğlenceli içeriğinin yanı sıra sahip olduğu işletim sistemiyle de birçok hacker’ı kendine çekti. Konsolun piyasaya sürülmesiyle birlikte başlayan hackleme yarışları, Mayıs ayında Brezilyalı bir takımın sistemi hacklediğini kanıtlamasının ardından son buldu. Bu hackleme işlemini yapan takım, hackledikleri PlayStation 4’te bulunan verileri Raspberry Pi kullanarak başka bir cihaza aktarmayı başardılar. Bu sayede oyunların aktarılabildiğini gösteren hacker ekibi, sadece konsolun hafıza alanına erişebildiler. Yani tam anlamıyla yazılımı hacklemeyi başaramadılar. 

Bugün bildirilene göre “fail0verflow” ismindeki bir grup, sonunda PlayStation 4’ün işletim sistemini hacklemeyi başardı. Piyasaya sürülmesinin üzerinden 2 sene geçmesine rağmen ancak bugün tam anlamıyla hacklenebilen PlayStation 4, ne kadar sağlam bir işletim sistemine ve güvenliğe sahip olduğunu birkez daha kanıtladı. Oyun konsolunu hacklemeyi başaran takımın bu konsola bir bilgisayar işletim sistemi olan Linux’ı yüklediği belirtildi. Hacker ekibinin konsolda böyle bir işletim sistemini kullanabiliyor olması, anlayabileceğiniz gibi sistemin tamamen savunmasız bırakıldığı anlamına geliyor.
 

fail0verflow ekibinin konsolu nasıl hacklediği tam olarak açıklanmadı ancak ekibin bir GitHub kullanıcısı olan CTurt’ın bulduğunu WebKit bugunu kullandıkları tahmin ediliyor. 

Kaynak: Engadget 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir