iOS 12 Ölçüm (Metre) Uygulaması Nasıl Kullanılır ?

iOS 12 Ölçüm (Metre) Uygulaması Nasıl Kullanılır ?

Bugün ki Nasıl yapılır konumuz da  iOS 12 işletim sistemiyle beraber hayatımıza giren ve kolaylık sağlayan uygulamalardan olan bence ilerleyen zamanda oldukça geliştirilecek olaran AR yani artırılmış gerçeklik özelliği ile ölçüm yapmamızı sağlayan measure uygulamasını inceleyeceğiz. Öncelik le Hangi iPhone Modellerinde Ölçüm Uygulamasını kullanabiliyoruz hemen listeleyelim.

Destekleyen modeller öncelikle iOS 12 yüklü olan bir iPhone modeline sahip olmak gerekiyor ve AR kitteknolojisini destekleyen iPhone modeli gerekiyor Yani iPhone SE, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus,iPhone 7 plus, iPhone X , iPhone 7 , iPhone XS,iPhone XR  cihazlarına sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde bu uygulamayı kullanmanız mümkün olmuyor.

Ölçüm Uygulaması ile Bir uzunluğu ve çevresi Nasıl Ölçülür ?

  • Öncelikle Ölçüm uygulaması telefonunuzda yoksa bu indirmek için tıklayınız
  • Ölçüm uygulamasını açın.
  • Ölçme sekmesine girin
  • Beyaz bir nokta göreceksiniz. Bu noktayı ölçmek istediğiniz nesnenin başlangıç noktasına getirin.
  • Açıyı bulduğunuz zaman ve nesne algılandığında titreşimle bir geri bildirim verilecek.

 

  • Bundan sonra ölçme işlemine başlamak için ekranın hemen altında yer alan yuvarlak butona basmanız gerekecek. (+ butonuna) tıklıyoruz
  • Ardından  nesnenizi ölçün ve bitiş noktasını seçmek için yine + düğmesini kullanın. Bu işlem nesnenin ölçülerini ekranda görmeniz için yeterli olacaktır.

işlem bukadar maddeler ile anlatma şekli karışık geldi diyorsanız videolu türkçe anlatımınıda aşağıya bırakıyorum umarım faydalı olmuştur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir