iOS 13: iPhone’dan Konum Verisi Olmadan Fotoğraf Paylaşmak

Bildiğimiz üzere Apple gizlilik ve güvenliğe odaklanan sistemi kapsamında iOS 13 ile birlikte  bir dizi yeni gizlilik odaklı özellik tanıttı

Bu özelliklerden biri, internette paylaşmadan veya birisine postalamadan önce konum verilerinin bir fotoğrafını çıkarma yeteneğidir.Çoğu kişi iPhone’larından tıkladıkları tüm fotoğrafların kendisine eklenmiş konum verilerine sahip olduklarından habersizler. Bu fotoğrafı birisiyle paylaştığında, yanlışlıkla fotoğrafın çekildiği konumu da paylaşırlar. 

Bu çoğu durumda önemli olmayabilir, ancak bazen ilgili yer verileri olmadan bir fotoğraf paylaşmak isteyebilirsiniz. Neyse ki, Apple iOS 13’te bu işi oldukça kolaylaştırdı. Nasıl olduğunu bilmek için aşağıdaki adımları izleyin.

İPhone’dan Konum Verisi Olmadan Fotoğraf Paylaşma

1. iPhone’unuzdaki bir fotoğrafı tıklayın ve Fotoğraf Makinesinden paylaşmaya devam edin. Alternatif olarak, paylaşmak istediğiniz fotoğrafın ardından Fotoğraflar uygulamasını açın.

2. Fotoğrafın konum verileri içerdiğini vurgulayarak üstte otomatik olarak küçük bir iletişim kutusu göreceksiniz.

3. Seçenekler öğesine dokunduğunuzda, konum verilerini fotoğraftan kaldırmak için açma / kapatma düğmesi göreceksiniz. Fotoğrafı nasıl paylaşmak istediğinizi de seçebilirsiniz: Otomatik, Bireysel Fotoğraf veya bir iCloud bağlantısı.

Otomatik, kullandığınız uygulamaya bağlı olarak fotoğrafı nasıl paylaşacağınıza otomatik olarak karar verir. İCloud bağlantısıyla ilgili olarak, fotoğrafı iCloud’a yükler ve arkadaşlarınız veya ailenizle paylaşabileceğiniz bir bağlantı oluşturur.

Fotoğrafları konum verileri olmadan paylaşma yeteneği herkes için geçerli olmayabilir. Bununla birlikte, böyle bir şey arayan güç kullanıcıları doğrudan iOS 13’ün içine yapılan bu özelliği beğeneceklerdir.

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe  
Bildir