iOS 14, iPhone 11’den iPhone XR ve iPhone XS Serilerine QuickTake Özelliği Getiriyor

iOS 14, iPhone 11’den iPhone XR ve iPhone XS Serilerine QuickTake Özelliği Getiriyor

İOS 14 güncellemesiyle Apple, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro serisinde bulunan QuickTake özelliğini iPhone XR ve iPhone XS serisine getiriyor.

Apple, QuickTake özelliğini ilk kez geçen yıl iPhone 11 serisinin piyasaya sürülmesiyle çıkardı. Kullanıcıların, Kamera uygulamasındaki Fotoğraf modundayken deklanşör düğmesini basılı tutarak hızlı bir şekilde video kaydetmeye başlamasına olanak tanır. Videoyu kaydetmeye devam etmek istiyorsanız deklanşör düğmesini sağa kaydırabilir veya kaydı durdurmak isterseniz parmağınızı düğmeden kaldırabilirsiniz. QuickTake, hemen bir video kaydetmeye başlamak istiyorsanız veya yalnızca sosyal medyada paylaşmak üzere küçük bir video kaydetmek istiyorsanız kullanışlı bir özelliktir.

QuickTake’e ek olarak Apple, iOS 14’teki Kamera uygulamasında iki büyük değişiklik daha yaptı. İlk olarak, Sesi Kısma düğmesini basılı tutarak bir QuickTake videosunu hızlı bir şekilde kaydetme seçeneği var. İkinci olarak, Sesi Aç düğmesine basarak seri çekim yapılabilir. Her iki özellik de yalnızca seçilen iPhone’larda kullanılabilir ve Kamera ayarlarından etkinleştirilebilir / devre dışı bırakılabilir.

iOS 14, aşağıdaki kapsamlı listemizde okuyabileceğiniz bir dizi yeni özellik ile birlikte geliyor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir