iOS’te Otomatik Ekran Parlaklığı Azaltma ( Şarj Tasarrufu)

iOS’te Otomatik Ekran Parlaklığı Azaltma ( Şarj Tasarrufu)

Merhabalar iOS işletim sisteminin şarjı inanılmaz tüketmesinin başlıca sebeplerinden biri olan ekran parlaklığı konusunu ele alacağız çünkü daha önce iOS sürümlerinde otomatik ekran parlaklığının kullanımı farklıydı iOS 9’dan sonra bu iş değişti.

Otomatik ekran parlaklığı azaltma özelliğini aktif hale getirmek için Ayarlar‘a girin ve Ayarlar ekranını aşağı doğru hafifçe kaydırın. Buradaki başlıklardan Genel‘e dokunun ardındanErişilebilirlik‘e tıklayın.

Erişilebilirlik ekranında iOS cihazınızla ilgili yapabileceğiniz birçok ince ayarlar bulunmaktadır. Bu ekrandaki seçeneklerden Ekran Kolaylıkları’na dokunun. Otomatik Parlaklık seçeneği burada yer almaktadır. Bu özelliği aktifleştirmek için Otomatik Parlaklık başlığının sağındaki butona tıklayın. Otomatik ekran parlaklığı azaltma özelliği böylece aktifleştirilecektir.

Otomatik parlaklık özelliği gün ışığında telefonunuzun ekran parlaklığının düşmesini, aydınlık bir ortamda normale göre daha az bir ekran parlaklığı ile cihazı kullanmanıza neden olabilir. Ancak bu özellik pil tasarrufu yapmanız için oldukça başarılıdır.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir