iPhone 12’nin Seramik Kalkan Camı Önceki iPhone’lardan Daha Dayanıklı

iPhone 12’nin Seramik Kalkan Camı Önceki iPhone’lardan Daha Dayanıklı

Apple, iPhone 12 serisinde 4 kat daha iyi düşme performansı sunduğunu iddia ettiği Ceramic Shield kapak camının kullanıldığını vurguladı. İPhone 12 satışa çıktığında, Apple’ın iddiaları şimdi test edildi.

YouTube kanalı MobileReviewsEh, iPhone 12’nin kapak camının dayanıklılığını test etmek için bir kuvvet ölçer kullandı ve bunu geçen yılki iPhone 11 ile karşılaştırdı. Kuvvet ölçer, Newton cinsinden uygulanan basıncı ölçer. İPhone 11’in kapak camı, üzerine 352 newton basınç uygulandığında çatladı. Buna karşılık, iPhone 12’nin Seramik Kalkanı 443 Newton’da kırıldı. Bu dikkate değer bir gelişme ve kesinlikle iPhone 12’nin ekranının gerçekten önceki iPhone’lardan daha dayanıklı olduğunu doğruluyor.

Çizilme testinde bozuk para, bıçak ve anahtarlar, akıllı telefonlarda kullanılan güçlendirilmiş camın tipik özelliği olan Seramik Kalkan camını çizemedi. İPhone 12’nin ekranı Mohs sertlik testinde 7. seviyede çizilirken, iPhone 11 6. seviyede kolayca çizildi.

YouTuber AppleEverythingPro ayrıca camın sertliğini test etmek için iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’da bir düşme testi yaptı. Her iki telefon da herhangi bir sorun olmadan belden ve baş yüksekliklerinden birkaç damla atlattı. Önce deformasyon ve sürtünmelerle hasar belirtileri gösteren her iki cihazdaki öncelikle paslanmaz çelik ve alüminyum şasiydi. İPhone 12 Pro’daki Seramik Kalkan camı ancak 10 ft’den yüksek bir yükseklikten aşağıya düşürüldükten sonra kırılırken, iPhone 12’ler bundan kurtuldu.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir