iPhone 7 Plus İle Google Pixel XL Karşılaştırması

iPhone 7 Plus İle Google Pixel XL Karşılaştırması

Google ve Apple günümüz teknolojisinde vazgeçemediğimiz zaaflarımız mobil sektör de yine karşı karşıya. Google’un daha önce nexus serisi ile iPhone modelleri arasında bir çok karşılaştırma yapıldı fakat şimdiki gibi yankı bunlmamıştı. Google geçtiğimiz günlerde yeni telefonunu tanıttı Adı Google Pixel bizde sizlere iPhone 7 ve Google pixel serilerinin analizini yaptık.

Bildiğiniz üzere Anroid ve iOS olarak zaten işletim sistemi savaşları varken şimdi artık Mobil donanım teknolojisi de birbiri ile yarışır durumda işte karşınızda Phone 7 ile Google Pixel Serisinin karşılaştırması.

google-pixel-ve-iphone-7

Öncelikte Tasarımsal ve Ekran özellikleri olarak ele alalım;

Google pixel XL modelinde 5.5 inç  AMOLED ekran  1440×2560 (QHD) pixel çözünürlüğe sahip ekranı ve  534 PPI pixel detayı bizleri karşılarken iPhone 7 plus modelide 5.5 inç LCD ekran 1820 x 1080 pixel çözünürlüğü ile birlikte 401 PPI pixel yoğunluğu bulunmakta Renk seçenekleri olarak iPhone 7 plus Altın,Siyah,Parlak Siyah,Pembe ve Gümüş renk seçenekleri bulunurken Google Pixel XL modelindeki renkler Gerçek mavi,Siyah ve beyaz olarak piyasaya sürülecek. Unutmadan tasarımsal açıklamalara bakarsak boyut ve incelik olarak çok fazla fark bulunmamakta fakat Google Pixel XL iPhone 7 plus’a göre biraz daha hafif olduğunu söyleyebiliriz.

google-pixel-vs-iphone-7-challenge-between-cameras-video-and-photo

İşlemci,Ram ve Depolama seçenekleri olarak karşılaştırma ya geçelim;

Google Pixel  XL modelinde Qualcomm’un snapdragon 821 MSM8996 Pro işlemcisi bulunurken iphone 7 plus’da Apple A10 fusion işlemci bulunuyor . Ram değerleri açısından Google Pixel XL 4gb Ram olup iPhone 7 den önde gibi gözüksede iPhone’daki Ram işlemci ve işletim sistemi stabilliği bu farkı kapatıyor.bildiğiniz gibi iPhone 7 plus’da 3 gb ram bulunuyor.

Depolama seçeneklerine geçecek olursak iPhone 7 plus da bulunnan : 32 GB / 128 GB / 256 GB dahili hafızaya karşı Google Pixel XL 32 GB / 128 GB dahili hafıza ile bizleri karşılıyor.Unutmadan belirtelim Google pixel XL de Artırılabilir hafzıa kartı desteği yok tıpkı iPhone daki gibi diyelim.

pixel-phone-vs-iphone-7-and-7-plus

Gelelim Kamera ve Batarya karşılaştırmasına;

Google Pixel XL Kamerası 12.3 Mega piksel olup F2.0 Diyafram’a sahip arka kamerası bulunmakta ön kamera ise 8 megapiksel olup F2.4 Diyafram açıklığına sahip.iPhone 7 plus 12 Megapiksel kamera bulunurken F1.8 Diyafram açıklığı ile 2x optik zoom özelliği yapan çift arka kamera bulunmakta ön kamera ise F2.2 Diyafram ile Pixel XL nin ön kamerasından 1 adım önde diyebiliriz özellikle düşük ışıklı ortamlarda bu farkı göreceksiniz.Batarya kapasitesi bakımından iPhone 7 pLus 2900 mAh iken Google Pixel XL 3450 mAh ve hızlı şarj özelliği ile dikkat çekmekte tabiki yenilemeden geçemeyelim Anroid işletim sistemi ile iOS sisteminin stabilliği bakımından 2900 mAh batarya sayısal olarak düşük görülebilir fakat işletim sistemi bu açığı kapatıyor.

Evet değerli takipcilerimiz bu yeni ürün olan Google Pixel XL ile iPhone 7 plus cihazları ile ilgili ufak bir bilgilendirme yaptık umarız faydalı olmuştur diyor ve Daha fazla ipucu ve bilgiler için bizi takip etmenizi ve bu ipuçlarını hızlıca öğrenmek için iPhone haber uygulaması olan iHaber iOS uygulamamızı indirmenizi tavsiye ediyoruz

[button color=”” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://itunes.apple.com/tr/app/ihaber/id1132395916?mt=8″]iPhone Haber – iOS Uygulamasını indimek için tıkla![/button]

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir