Jailbreak Nedir ?

Jailbreak Nedir ?

Jailbreak Nedir;

Jailbreak’i Apple cihazınızın kilidini kırma ve özgürlüğe sahip olma olarak adlandıra biliriz yada cihazınıza crack yapmak olarak diyebiliriz. Örnek olarak Paralı uygulamaları ücretsiz olarak indirme, video, müzik indirme, sim kilitli telefonların sim kilidini açma ve tema yükleme gibi birçok özellik cihazlarınıza jailbreak sayesine yükleyebiliyoruz.

Peki Neden Jailbreak Yapmalıyım?

Jailbreak işleminin en önemli özelliği, Apple’ın güvenlik gerekçesiyle onay vermediği 3. Parti yazılımların cihazınıza yüklenerek çeşitli modifikasyon özellikleri kazandırmasıdır.Eğer sizde Apple’ın orjinal modifikasyonlarından ve kısıtlamalarından sıkıldıysanız Jailbreak’i düşününebilirsiniz.

Gelelim En önemli Soruya ;

Jailbreak Yasal Mı? Garantiyi Etkiler Mi?

Bir Çok kullanıcının Sorduğu soru  Amerika’da  jailbreak Daha önce yasal olmayan bir işlemdi fakat 2010 yılında açılan bir dava ile yasal hâle geldi. Eğer bulunduğunuz ülkede aksi bir dava durumu söz konusu değilse, jailbreak işlemi yasaldır. Fakat Jailbreakli cihazının garantiye götürmek zorunda kaldığınız durumda Jailbreak yaptığınız için Garanti Dışı kalabilir. Fakat bir Öneri Cihazı Restore yapıp Garantiye gönderirseniz belki sıkıntı çıkmayabilir.

Jailbreak hakkında bilinmesi gerekenleri sizlere anlatmaya çalıştık umarız faydalı olmuştur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir