Mıknatıslı aksesuarlar iPhone kamerasına zarar verebilir

Mıknatıslı aksesuarlar iPhone kamerasına zarar verebilir

Merhaba arkadaşlar apple destek sayfasında yapılan açıklamada Bazı iPhone aksesuarlarının içinde yer alan mıknatıslar iPhone’unuzun arka kamerasını etkileyebilecek manyetik alanlar oluşturacağını ve Bu tür bir etkileşimden nasıl kaçınabileceğinizi öğrenmek adına bir makale yayınlamış bizde önemli noktalarını sizler için aktarıyoruz.

Kamera Lens konumunu belirleyen sensörler manyetik alanlara tepki verir. Bu sensörlerin yakınına mıknatıs getirilirse manyetik alan sensörlerle etkileşime girer veya sensörleri geçici olarak devre dışı bırakır. Bu da sensörlerin gerektiği kadar doğru sonuçlar verememesine ve lenslerin hareket aralığının kısıtlanmasına neden olabilir. Kamera, diğer sabitleme araçlarıyla fotoğraf çekmeye devam eder ancak OIS ve kapalı çevrim AF özelliklerinden yararlanamaz.

Manyetik etkileşimden kaçının

Üçüncü parti üreticiler, iPhone’un arka kamerasına (veya kameralarına) yakın bir yerde güçlü mıknatısların veya mıktanıslanabilir metal plakaların bulunduğu aksesuarlar üretebilir. ve bu mıknatıs ve plakalar kapaklı kılıfların kapatılması, parçalara ayrılabilen kılıfların bir arada tutulması veya araç tutacağı gibi sert tutuculara telefon yerleştirilmesi için kullanılabilir.

Apple, üçüncü taraf üreticilerin kılıf ve diğer aksesuarlarda mıknatıs ve metal bileşenler kullanmamasını önerir. En iyi kamera performansı için mıknatıs veya mıknatıslı metal kullanılan aksesuarlardan kaçının.

Güzel bir uyarı arkadaşlar okadar çok saçma aksesuar varki bunlar telefonunuza zarar verebilir dikkat edelim.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir