20 Yıldır Oyun Konsolunu Kapatmadı

Super Famicom yani bizlerin Super Nintendo (SNES) olarak bildiği oyun konsoluna sahip olan Wanikun adlı Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz günlerde paylaştığı tweet ile gerçekten hepimizi şaşırttı. Oyun konsolu ile ”Umihara Kawase” adlı bir oyun oynayan Wanikun, oyunu o kadar beğenmiş ki, cihazın kaydettiği verileri kaybetmemek için konsolu hiç kapatmamış. Hem de 20 yıl boyunca!
 

ちなみに、20年以上SFCの電源を入れっぱなしにしてある初代 #海腹川背 は、稼働時間は 18万時間を突破しているものと思われます。 電源落とすとリプレイデータは消失します。たぶん pic.twitter.com/6ZJfLi997x

— Wanikun (@UMIHARAKawase) 30 Eylül 2015

SNES gibi oyun konsollarında elektrik bağlantısı kesilmediği sürece oyunun dosyaları kayıtlı olarak kalabiliyor. Ancak dediğimiz gibi bu işlemin uzun soluklu gerçekleşmesi için konsolun elektrik bağlantısı kesilmememi. Bunu bilen Wanikun da oyunu çok sevmiş olacak ki konsolun elektrik bağlantısını 20 sene boyunca kesmemiş. 

180,000 saattir oyun konsolunun açık olduğunu belirten Wanikun, tam süre olarak da 20 sene, 6 ay, 2 hafta, 3 gün ve 8 saat gibi inanılmaz bir süreden bahsetmekte. Bu rekorun gelmesini sağlayan Umihara Kawase adlı oyun, Aralık 1994 yılında piyasaya sürülmüş ve Wanikun’un dediğine göre oyunu edinen ilk isimlerden biri de oymuş.
 

Gece 2’ye ya da 3’e kadar atari oynayınca uykusundan kalkan anne ya da babanın adaptöre uyguladığı sabotajlar sonucu zar zor geldiği bölümlere bir daha gelemeyen biri olarak Wanikun’u tebrik ediyorum. Bu tarz bir manyaklığın elektrik faturasına olan öpücüğü de nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum.

Kaynak: Mirror

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir