Siri veya “Hey Siri” çalışmıyor hatası

Siri veya “Hey Siri” çalışmıyor hatası

iPhone, iPad, iPod touch, Mac veya AirPods’unuzda Siri beklendiği gibi çalışmıyorsa ne yapmanız gerektiğinden kısaca bahsedelim

Cihazınız İnternete bağlı değilse Siri, “Ne yazık ki ağa bağlanırken sorun yaşıyorum” veya “Biraz sonra yeniden dene” gibi bir yanıt verebilir. Aygıtlarınızın internete bağlı olduğundan emin olun ve tekrar deneyin.

Siri’nin açık olduğundan emin olunUNUZ

  • iPhone, iPad veya iPod touch’ınızda Ayarlar > Siri ve Arama bölümüne gidip “Hey Siri”yi Dinle ve Siri için Ana Ekran Düğmesi veya Siri için Yan Düğmeözelliklerinin açık olduğundan emin olun.
  • AirPods’da (2. nesil)2, AirPods’unuzun bağlı olduğu iOS aygıtında “Hey Siri” özelliğini açtığınızdan emin olun.
  • macOS Sierra veya sonraki sürümlerinde Apple  menüsü > Sistem Tercihleri’ne gidin, Siri’yi tıklayın ve Siri’ye Sor’un seçili olduğundan emin olun.

Siri ile ilgili bir seçenek görmüyorsanız Siri’nin ülkenizde veya bölgenizde kullanılıp kullanılamadığını kontrol edin. iOS ve Mac’te hangi Siri özelliklerinin hangi ülkelerde ve bölgelerde desteklendiğini öğrenin.

Siri için sınırlamaların açık olup olmadığını kontrol edin

iOS aygıtınızda veya Mac’te Siri’yi açamıyorsanız Sınırlamalar’da Siri’yi etkisizleştirmediğinizden emin olun.

  • iOS 12 veya sonraki bir sürümünde Ayarlar > Ekran Süresi > İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları > İzin Verilen Uygulamalar’a gidip Siri ve Dikte’nin kapalı olmadığından emin olun. iOS 11 veya önceki sürümlerinde Ayarlar > Genel > Sınırlamalar’a gidin.
  • macOS Sierra veya sonraki sürümlerinde Ayarlar menüsü > Sistem Tercihleri > Ebeveyn Denetimleri > Diğer’e giderek Siri’yi ve Dikte’yi kapat’ın seçili olmadığından emin olun.

“Hey Siri” çalışmıyorsa

Desteklenen iPhone, iPad ve iPod touch modellerinde, Ana Ekran düğmesini veya yan düğmeyi basılı tutmadan “Hey Siri” özelliğini kullanarak Siri ile konuşabilirsiniz.* “Hey Siri” özelliği çalışmıyorsa Ayarlar > Siri ve Arama’ya gidin ve “Hey Siri”nin açık olduğundan emin olun.

“Hey Siri” aşağıdaki durumlarda kullanılamaz:

  • Aygıtınızın ekranı yere bakıyorsa
  • iPhone veya iPad kılıfınızın kapağı kapalıysa
  • iPhone’da Düşük Güç Modu etkinse
  • iPhone 6 veya önceki bir modeline, çoğu iPad modelinden birine veya iPod touch’a sahipseniz ve aygıtınız güce bağlı değilse.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir