AirPod’larınızla Yapılacak En İyi 8 Şey

AirPod’larınızla Yapılacak En İyi 8 Şey

Apple ekosistemine yoğun bir şekilde yatırım yapıyorsanız veya iPhone dışında başka bir Apple ürününüz varsa, AirPod’ların bu ekosisteme ne kadar güzel ve kolay bir şekilde entegre olduğunu anlayacaksınız. Bu nedenle, daha fazla uzatmadan, yeni AirPods veya AirPods Pro ile yapmanız gereken en iyi 10 şey aşağıda.

Yeni AirPod’larınız veya AirPods Pro’nuzla Yapılacak En İyi Şeyler

1. Durum Işığını Anlama

AirPod’larınızın şarj kutusundaki durum ışığının ne anlama geldiğini bilmeniz önemlidir. Işığın hangi renkte yanıp söndüğüne bağlı olarak, AirPod’larınızın durumunu ve şarj kutusunun kendisini kolayca anlayabilirsiniz.

Işık yok : AirPod’larınız öldü ve şarj edilmesi gerekiyor.

Aşağıdaki durumlarda AirPod’larla sarı ışık : AirPod’lar şarj oluyor.

Aşağıdaki durumlarda AirPod içermeyen sarı ışık : AirPods durumunda tam şarjdan daha az şarj kalmış.

AirPods içermeyen yeşil ışık : AirPods kasasında birden fazla tam şarj var.

Beyaz yanıp sönen ışık : AirPod’lar sıfırlandı ve bağlanmaya hazır.

Sarı yanıp sönen ışık : AirPod’larda bir eşleştirme hatası var ve sıfırlanması gerekebilir.

2. AirPod’ları Android veya Windows ile eşleştirin

AirPods veya AirPods Pro’yu Noel hediyesi olarak aldınız, ancak iPhone’unuz yok mu? Kablosuz kulaklıkları hala Android cihazınızla kullanabileceğiniz için endişelenmeyin. AirPod’lar Bluetooth’u desteklediğinden, bir Android cihazla kolayca eşleştirilebilir. Eşleştirme işlemini başlatmak için AirPods şarj kutusunun arkasındaki yuvarlak düğmeyi tutmanız yeterlidir. Ardından kablosuz kulaklıkları eşleştirmek için Android cihazınızın Bluetooth bölümüne gidin.

Bu kılavuzu izleyerek AirPod’larınızı bir Windows PC’ye de bağlayabilirsiniz . Açıkçası ‘Hey Siri’ erişimi ve hareketleri gibi iPhone’a özgü bazı özellikleri kaçıracaksınız, ancak kablosuz kulaklıklar en azından düzgün çalışacaktır.

3. Hey Siri

AirPod’ların en kullanışlı özelliklerinden biri her zaman açık olan “Hey Siri” desteğidir. Siri’nin dikkatini çekmek için sadece “Hey Siri” diyebilir ve daha sonra iletişim defterinizden birini aramasını, müzik çalmasını, yol tariflerini vb. Talep etmesini isteyebilirsiniz. görüntülenir.

4. Suya Dayanıklılık

Bu Noel’de AirPods veya AirPods Pro’ya sahip olup olmadığınıza bağlı olarak, onu nasıl ele aldığınıza dikkat etmelisiniz. Normal AirPod’lar IP sertifikası taşımaz, bu da ter veya suya dayanıklı olmadıkları anlamına gelir. AirPod’larınız çamaşır makinesinde bir yıkama döngüsünde hayatta kalabilir, ancak bu önlem almamanız ve herhangi bir sıvı ile doğrudan temas etmekten kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez. Bu ayrıca egzersiz yaparken AirPod’larınızı takmaktan kaçınmanız gerektiği anlamına gelir.

AirPods Pro, sıçramaya dayanıklı oldukları anlamına gelen bir IPX4 derecesi taşır. Bu, egzersiz yaparken veya yağmur yağarken giyecek kadar iyi oldukları anlamına gelir. Ancak, onları bir yüzme havuzuna bırakmayın ve çaresizlikten kurtulmalarını beklemeyin.

5. Kayıp AirPod’ları takip edin

Er ya da geç AirPod’larınızı yanlış yere koymak zorundasınız. Kullanımlarını kolaylaştıran şey, kablosuz kulaklıkların kaybolmasını da kolaylaştırır . Kendinizi AirPod’larınızı yanlış yerleştirdiğiniz veya bulamadığınız bir durumda bulursanız, kayıp AirPod’larınızı veya AirPods şarj çantanızı nasıl bulacağınızla ilgili bu kılavuzu izleyin .

6. İpuçları ve Püf Noktaları

Yeni AirPods veya AirPods Pro paketinizin sunduğu başka birçok yeni özellik var. Hangi AirPod’ları aldığınıza bağlı olarak, en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki ipuçlarını ve püf noktalarını okuyun.

7. Hareketleri Özelleştirin

AirPod’lar Siri’yi tetiklemek, müzik çalmak / duraklatmak vb. İçin çift dokunma hareketiyle birlikte gelir. İyi olan şey, jestleri önceden belirlenmiş eylemlere göre özelleştirebilmenizdir. AirPod’larınızın çift dokunma hareketlerini özelleştirmek için bu kılavuzu takip edebilirsiniz .

AirPods Pro’da, Kuvvet Sensörü eylemlerini benzer şekilde özelleştirebilirsiniz.

8. Siri’den Mesajları Duyurun

AirPods veya AirPods Pro’nuzu kullanırken Siri’nin tüm yeni mesajları otomatik olarak duyurmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde, her yeni mesaj aldığınızda iPhone’unuzu kontrol etmeniz gerekmez. Hey Siri algılamasıyla, mesajlara yanıt vermek için Siri’yi de kullanabilirsiniz.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir