Apple, 17 yıl üst üste “Dünyanın En Hayranlık Duyulan Şirketleri” listesinde birinci sırayı alarak başarısını sürdürüyor.

Apple, 17 yıl üst üste “Dünyanın En Hayranlık Duyulan Şirketleri” listesinde birinci sırayı alarak başarısını sürdürüyor.


Apple, “Dünyanın En Hayranlık Duyulan Şirketleri” listesinde 17. yıl üst üste zirvede yer alarak Fortune’un “Dünyanın En Hayranlık Duyulan Şirketi” unvanını sağlam bir şekilde koruyor.

Teknoloji devi, 300’ün üzerinde rakibini geride bırakarak 17 yıl üst üste zirvede yer almayı başardı.

Apple, ikinci sırada Microsoft’un önünde yer alırken, üçüncü sırada Amazon bulunuyor. Bu üç şirket, son beş yıldır üst üste ilk üç sırayı almış durumda. Özellikle, dünya çapında generatif yapay zeka için sunucuları güçlendiren GPU yonga setleriyle tanınan Nvidia, en yüksek sıralamasını elde ederek onuncu sıraya yükseldi.

Fortune, şirketleri yenilik, yönetim kalitesi, sosyal sorumluluk, kurumsal varlıkların kullanımı, mali sağlamlık, ürün ve hizmet kalitesi ve küresel rekabetçilik gibi “itibarın anahtar nitelikleri” aracılığıyla sıralıyor. Apple, her kategoride listenin başında yer aldı.

Geçmişte olduğu gibi, Fortune bu itibar anketini ortaklarından Korn Ferry ile birlikte gerçekleştirdi. Korn Ferry, 3.720 yönetici, yönetim kurulu üyesi ve menkul kıymet analistine, en çok hayranlık duydukları 10 şirketi seçmelerini istedi. Geçen yılki anketlere yanıt veren şirketlerin en üst 25%’inde yer alanlar ile endüstrilerinde en üst 20%’inde yer alanlar, bir listeden seçildi. Herkes herhangi bir endüstride herhangi bir şirkete oy verebilirdi.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir