Apple Çin’deki Mağaza ve Ofislerini Kapatıyor Mu?

Apple Çin’deki Mağaza ve Ofislerini Kapatıyor Mu?

Corona virüsü salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Virüs dünya genelinde 20’den fazla ülkede görüldü. Google geçtiğimiz gün Çin’deki tüm ofislerini geçici olarak kapatma kararı almıştı. Aynı karar Apple’dan da geldi. Apple yaptığı açıklamada Çin’deki tüm mağaza ve ofislerini geçici olarak kapatma kararı aldığını açıkladı.

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki tüm fiziki mağazalarını, şirket ofislerini ve iletişim merkezlerini kapatacağını açıklayan kısa bir açıklama yaptı. ‘Bol miktarda uyarı ve önde gelen sağlık uzmanlarının tavsiyelerine dayanarak’ harekete geçen şirket, çalışanlarının son iki aydır Çin ve dünyayı giderek rahatsız eden corona virüsü salgınından daha fazla etkilenmesini önlemek istiyor.

Daha önce, corona virüs durumunun, en son AirPod’ların yanı sıra söylentileri yaklaşan iPhone 9’un üretimini bozabileceği bildirilmişti. Kilit Apple ortağı Foxconn daha sonra bu söylentileri reddederek ‘tüm küresel üretim yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceklerini’ garanti etti. Ancak hangisinin gerçeği yansıttığı bilinmiyor.

Öte yandan bazı uzmanlar ise geçtiğimiz haftalarda Apple’ın corona virüsünden çok kötü etkileneceğini düşündüklerini belirtti ve yeni iPhone’ların çıkışının ertelenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir