Apple, Eylül ayında 5G iPhone 12’yi Piyasaya Sürüyor

Apple, Eylül ayında 5G iPhone 12’yi Piyasaya Sürüyor

Yeni bir Bloomberg raporu, COVID-19 salgınına rağmen Apple’ın 5G iPhone’larını bu yıl Eylül ayında piyasaya sürmek üzere olduğunu söyledi. Bunun arkasındaki nedenlerden biri, cihazların seri üretiminin Mayıs ayına kadar başlamamasıdır.

Şubat ayında Çin’de kapanmasına rağmen, Apple 5G iPhone’ların bir takım prototiplerini üretmeyi ve test etmeyi başardı. Şirket, bir önceki yıl Kasım ve Aralık ayları arasında yeni bir iPhone’un özellikleri ve tasarımı konusunda karar kıldı ve ardından Nisan ayında kasalarını üretmeye başladı ve bunu Mayıs ayında Nihai Montaj, Test ve Paket takip etti.

Apple, mühendis ekibini tasarımı tamamlamak ve önümüzdeki ay içinde diğer sorunları çözmek için Çin’e gönderemezse, bu zaman çizelgesi bir gecikme görebilir.

Apple’ın tedarik zinciri ilk olarak Çin’deki koronavirüs salgını tarafından bozuldu ve bu da tedarikçilerinin fabrikalarının haftalarca kapanmasına neden oldu. Salgın o zamandan beri dünyanın geri kalanına yayıldı ve virüsün yayılması Çin’de bulunduğundan ve bölgedeki fabrikalar yeniden açıldığından dünya çapında fabrika kapanmasına neden oldu.

Bu, iPhone ve AirPods tedarikinde son birkaç haftadır yetersiz olan bir iyileşmeye yol açtı. Bununla birlikte, Apple’ın ortaklarının birçoğu Malezya’daki kapanıştan etkilendiği için şirketin tedarik zinciri hala tam kapasite çalışmıyor.Raporda , Apple tarafından bu hafta başlarında açıklanan 2020 iPad Pro serisinin Ocak ayı başında seri üretime geçtiği belirtiliyor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir