Apple iOS 12.1.4 Güncellemesini Yayınlandı

Apple iOS 12.1.4 Güncellemesini Yayınlandı

Apple’ın son güncellemesi ile ortayae FaceTime açığı apple’ın tadını kaçırmıştı ve Facetime üstünde yer alan açık nedeniyle ciddi bir suçlama ile karşı karşıya kaldı.

Bu Açık nedeniyle FaceTime uygulaması bir anda dinleme cihazı görevi göre biliyordu. Karşı taraf aramalara cevap vermese bile telefonun mikrofonu açık konuma getiriliyor ve karşı tarafa görüşmeler iletiliyordu. Bu açık Merakla beklenen iOS 12.1.4 güncellemesi ile kapatıldı ve iOS 12.1.4 güncellemesi yayınlandı.

Güncellemenin yayınlanmasıyla beraber FaceTime açığı tamamen ortadan kaldırılmış oldu. Tabii ki güvenlik nedeniyle Apple söz konusu açığın neden kaynaklandığı konusunda bir açıklama yapmadı. Sürüm notlarında da açığın detaylarına çok fazla inilmedi.

iOS 12.1.4 güncellemesinin yayınlanmasının ardından açığın tamamen kapatıldığını söylemek gerekiyor.iOS 12.1.4 yukarıda resimde gördüğünüz gibi genel başlığında önemli bir güvenlik güncellemesi olduğu belirtilmekte. Yani buna odaklı çıkarılan bir sürüm olmuş. Güncelleme detaylarında birde azda olsa performansta bir iyileştirme söz konusu.

iOS 12.1.4 yükleme için Ayarlar ➜ Genel ➜ Yazılım güncellemesi seçeneğiyle güncellemeyi kontrol edip güncellemeyi indirebilirsiniz.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir