Apple iOS 14 ile fare imleci desteğini önemli ölçüde artıracak

Apple iOS 14 ile fare imleci desteğini önemli ölçüde artıracak

Bugün iOS 14 sızıntıları için yoğun bir gün Apple , geçen yıl iOS 13 / iPadOS ile fare desteği tanıtmıştı, ancak bu özellik temelde bir teknik özellik. Erişilebilirlik ayarlarında kullanılabilir ve yeterince iyi çalışırken, muhtemelen bazı iPad (ve özellikle iPad Pro) kullanıcılarının istediği kadar büyük değildir. İyi haber şu ki Apple, bu yılın ilerleyen saatlerinde iOS 14 / iPadOS 14’ün yaklaşan gelişiyle bu özelliği ikiye katlıyor.

Bu, 9to5Mac’in görebileceği iOS 14 koduna dayanıyor, bu yılın ilerleyen saatlerinde resmi bir açıklamadan çok önce. Asıl konu şu: mobil işletim sisteminde pişirilen daha gelişmiş fare imleci desteği, Mac’te gördüğünüz beklenen özelliklerin çoğunu iOS’a getiriyor.

Farklardan biri, imlecin bağlı fareye veya izleme dörtgenine dokunmadan birkaç saniye sonra otomatik olarak kaybolması olabilir, bu da iPad’in ilk dokunma deneyimine bir imtiyazdır. Kullanıcı imleci tekrar hareket ettirmeye çalıştığında yeniden görünür.

Destek ayrıca, fareyi neyin üzerine getirdiğinize bağlı olarak ekranda görünen birden çok imleçe de yol açabilir. Örneğin fare bir bağlantının üzerine getirildiğinde işaret parmağı olan bir el görebiliyorduk. Standart ok işaretçisi de mevcut olacaktır.

Rapor ayrıca, yazılımın çift tıklama için iki parmağınızla dokunma özelliği de dahil olmak üzere ek hareketleri destekleyebileceğini gösterir.

İOS 14 kodunun , Apple’ın yerleşik bir izleme dörtgeni ile yeni bir Akıllı Klavye oluşturduğu spekülasyonunu da yansıttığı görülüyor . Gerçekten de, yerleşik izleme dörtgeninin kullanımdayken bir miktar depresyona sahip olacağını önerebilecek bir “tıklamak için dokunun” ayarı mevcuttur. Dokunsal geribildirim de mevcut olacak.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir