Apple iPhoneları gerçekten yavaşlatıyor mu?

Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere bir kaç yıl önce Apple iPhone’ları yavaşlatıyor mu iddiası gündeme gelmişti.

Ve bu iddia doğrultusunda Akıllı telefon kullanıcıları tarafından çok ciddi tepki gören Apple, konuya bir açıklık getirmiş ve kullanıcıların gönlünü alabilmek için iPhone pil değişiminde büyük bir indirime gitmişti. Peki Apple gerçekten iphone cihazları yavaşlatıyormu ?

Bu Konu çok tartışıldı ve birçok test yapıldı. En önemli test ve bu konunun ortaya çıkmasıdna büyük rol oynayan yotube videosu iphone 6 cihazının pili değişmeden önceki peformansı ve pil değiştikten sonraki performansı ile bunu kanıtlar nitelikte idi. Eski bir iPhone modelinin pilini değiştirdiğinizde telefon gerçekten hızlanıyor ve performans testlerinde daha iyi bir sonuç alıyordu.

Aslında Apple düşünüldüğü kadar suçlu değil. Yapılan bu hamle ile beraber birçok kullanıcının yaşayacağı bir sorunun önüne geçildi. Çok basit bir şekilde özetlemek gerekirse telefonunuzun eskiyen bataryası işlemcinize gerekli gücü veremeyecek kadar zorlandığında telefonunuzda ani bir kapanma gerçekleşebiliyordu.

Fakat gelelim şahsi düşüncemize bizce iphone modelleri eskidikçe gönderilen güncellemeler donanım stabilizasyonu açısından daha dikkatli ayarlanabilir yani iOS 13 işletim sistemini kullanmak için illaki iphone XS max almaya zorlayıcı bir mantık olmamalı kendi donanımına uygun sürümleri yayınlamalı bu konu ile ilgili ufak stratejik olaylar yaptığı gerçeğini de görmemek mümkün değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir