Apple Kimliğimi/Apple Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Apple Kimliğimi/Apple Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Bugün nasıl yapılır konumuza Apple kullanıcıların bizleri emaile boğduğu “Apple kimliğini unuttum“, “Apple şifremi unuttum” gibi soruların cevaplarını vermek istedik. Gelin birlikte Apple Kimliğinizi ve ya parolanızı nasıl kurtaracaksınız detaylıca inceleyelim.

1- Apple Kimliğinizi unuttuysanız Yapmanız gerekenler

Apple kimliğiniz, Apple ile ilgili olarak yaptığınız her şey için kullanıcı adınızdır. iCloud’a giriş yapma, App Store üzerinden uygulama indirme/uygulama satın alma, iTunes Mağazasından alışveriş yapmak gibi pek çok aşamada bu hesabınızı kullanırsınız. Apple kimliği bir mail adresidir. Genellikle @icloud.com olarak biter ama bu herzaman böyle olmak zorunda değildir. Gmail veya Hotmail gibi farklı mail adresleri ile de Apple kimliği oluşturabiliyorsunuz. Öncelikle ;

Apple kimliğinizi unutuysanız öncelikle Apple Kimliğim sayfasına giriş yapın ve “Apple kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz” seçeneğine tıklayın. Ardından karşımıza şu şekilde bir pencere ekrana gelecek:

Parolanızı sıfırlama seçeneğini belirleyin ve Devam’ı seçin.Parolanızı nasıl sıfırlayacağınızı seçin Güvenlik sorularınızı yanıtlamak için “Güvenlik sorularını cevaplayın” seçeneğini belirleyin ve diğer adımları izleyin.Bunun yerine e-posta almak için “E-posta alın” seçeneğini belirleyin. Parolanızı sıfırlamak için birincil veya kurtarma e-posta adresinize gönderdiğimiz e-postayı kullanın yardımı ile kimliğimizin şifresini sıfırlıyoruz.

Apple Kimliğinize Hala Erişim Sağlayamıyorsanız

Apple şifre sıfırlamayı denediniz yine de hesabınıza erişemediyseniz ne yazık ki yeni Apple Kimliği almanız gerekecek. Bu adımda oldukça dikkatli davranmanız gerekiyor. Çünkü telefonunuz üzerindeki veriler parola/şifresini unuttuğunuz Apple kimliğinize bağlı ve kaldırırken hata yapmanız durumunda telefonunuzdan silinebilirler.

Öncelikle Apple Kimliğim üzerinden yeni bir Apple hesabı oluşturun. Oluştururken tekrardan şifrenizi/parolanızı unutma riskine karşı lütfen bilgilerinizi eksiksiz ve hatırlayacağınız bilgilerle doldurun.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir