Apple ” OS Recovery ” Sistem Kurtarma’yı iPhone’lara Getirebilir

Apple ” OS Recovery ” Sistem Kurtarma’yı iPhone’lara Getirebilir

Apple , geliştiriciler için iOS 13.4’ün üçüncü beta sürümünü yayınladı ve şirketin sadece iPhone’lar için değil, iPad, iPod, Apple Watch ve HomePods gibi diğer ürünler için de önemli bir özelliği test ettiği anlaşılıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi, iPhone için ‘OS Recovery’ adlı bir internet kurtarma sistemi üzerinde çalışıyor. 9To5Mac’teki  habere göre, Bir iPad veya iPhone çalışmayı durdurduğunda potansiyel olarak kullanışlı olacaktır ve ürün yazılımının geri yüklenmesi gerekir.

Genellikle, iPad’leri veya iPhone’un ürün yazılımını geri yüklemek için macOS veya Windows çalıştıran bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Bununla birlikte, Apple, yıllardır macOS’ta bulunan özelliğe benzer bir internet kurtarma sistemi gömerek bu gereksinimi ortadan kaldırmak istiyor olabilir.

İşletim Sistemi Kurtarma özelliği internet üzerinden (kablosuz) çalışabileceği gibi bir iPhone veya iPad’i USB üzerinden benzer bir cihaza (Apple’ın Geçiş Aracına benzer) bağlamanın yanı sıra çalışabilir. Özellik henüz aktif değil ve Apple’ın iOS’un genel sürümünden önce hurdaya çıkarma olasılığı var.

Böyle bir özellik, Apple Watch veya HomePod gibi, bellenimi geri yüklemek için bir bilgisayara bağlanmak için herhangi bir konektörü olmayan cihazlar için daha da yararlı olabilir. Genellikle, bu tür cihazların bir ürün yazılımı geri yüklemesine ihtiyaçları varsa Apple sertifikalı servis merkezlerine götürülmesi gerekir. Bu cihazlardaki bellenim, OS Kurtarma özelliği aracılığıyla yeniden yüklenebilir.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir