Apple yeni bir HomePod Çıkarabilir, ancak radikal bir tasarım beklemeyin

Apple yeni bir HomePod Çıkarabilir, ancak radikal bir tasarım beklemeyin

Apple’ın 2022 veya 2023’te güncellenmiş bir HomePod modeli yayınlayacağı söyleniyor, ancak Siri kablosuz hoparlör için donanım tasarımında çok fazla yenilik olmayabilir.

  • Apple analisti Ming-Chi Kuo, güncellenmiş bir HomePod sürümünün 2022’de (okuma: Güz 2022) veya 2023’ün başlarında (okuma: Bahar 2023) geleceğine inanıyor, ancak büyük donanım iyileştirmeleri beklemeye karşı uyardı.
  • Analist, artık seride olmayan tam boyutlu HomePod’un yeni bir sürümünü mü yoksa daha küçük, daha uygun fiyatlı HomePod mini’yi mi bekleyeceği konusunda bir şey söylemedi.
  • Tam boyutlu HomePod, Şubat 2018’de piyasaya sürüldü, ancak Apple kendisini üst düzey kablosuz hoparlör pazarından fiyatlandırdığı için Mart 2021’de durduruldu. Daha uygun fiyatlı 99 dolarlık HomePod mini Kasım 2020’de düştü.

Kuo’nun Twitter’ı oldukça şifreli olabilir, bu nedenle mevcut HomePod mini’nin güncellenmiş bir sürümünü mü yoksa HomePod markasına eklemek için yeni bir model mi beklediğini belirtmemesine şaşırmadık. Her ne olursa olsun, bu söylentili HomePod 2022’nin sonunda veya 2023’ün başlarında gelebilir. “Donanım tasarımında çok fazla yenilik olmayabilir” diye hoparlör için önemli bir iyileştirme beklemiyor. Kuo’nun ifadesi biraz kafa karıştırıcı çünkü çok az yenilik getiren güncellenmiş bir cihazı piyasaya sürmenin amacı nedir? Güncellenmiş bir HomePod’un radikal bir yeniden tasarım olmadan yeni özellikler sunabileceğini mi söylüyor?

Olası bir yanıt, marjlar olabilir; daha az yonga, daha ucuz bileşenler ve optimize edilmiş bir tasarımla güncellenmiş bir HomePod hayal edin. Böyle bir cihaz, 99 $ ‘lık HomePod mini’den daha yüksek marjları kolayca yönetebilir. Apple, üçüncü nesil Apple TV ile benzer bir şey yaptı ve görsel olarak önceki modelle aynı olan ancak şirketin A5 çipinin üretimi önceki modelden daha ucuz olan bir çeşidiyle gelen güncellenmiş bir modeli piyasaya sürdü. Bunun da ötesinde, güncellenmiş üçüncü nesil Apple TV, orijinal üçüncü nesil modelden daha az güç çekti ve daha yeni bir Bluetooth çipi sayesinde eşler arası AirPlay desteği sağladı. Okuyun: HomePod’unuzda birincil kullanıcı nasıl kurulur

Kuo genel olarak Apple’ın kablosuz hoparlör pazarını henüz kırmadığını düşünüyor. Önerdiği şirket, bu alanda deneyler yapmaya devam ediyor. “Akıllı hoparlörler şüphesiz ev ekosisteminin temel unsurlarından biridir, ancak Apple’ın hala bu pazarda nasıl başarılı olacağını bulmaya çalıştığını düşünüyorum” diyor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir