Apple’ın iOS 12.2 Sürümü ile getireceği yenilikler

Apple’ın mart ayının sonlarında iOS 12.2 final güncellemesini yayınlaması bekleniyor. Sizin merak ettiği şey ise  iOS 12.2, iPhone ve iPad kullanıcılarına hangi yeni özellikleri getirecek bu yazıda iOS 12.2 ile gelecek olan değişikliklerden kısaca bahsedelim.

Dün yayınlanan iOS 12.2 beta 5 güncellemesinden daha önceki sürümlerde ortaya çıkan yeni AirPods’ların ‘Hey Siri’ desteğine sahip olacağı ya da Apple News abonelikleri ile ilgili gelişmeler çoktan ortaya çıkmış durumda.

Apple Haritalar UYGULAMASINDA  Hava Kalitesini Görebilirsiniz

iOS 12.2 ile birlikte Apple Maps’te bir şehir veya kasaba görüntülediğinizde, alanın AQI’sini görebilirsiniz. AQI veya hava kalitesi endeksi havanın ne kadar temiz veya kirli olduğunu tanımlayan bir dizi renk ve sayıdır.

Apple, iOS 12.0’daki Hava Durumu uygulamasına AQI verisinide ekledi.Güncel hava durumunu bir haritanın sağ alt köşesinde gördüğünüzde, AQI değerini – 0 – 500, en az – en kirli – ve altındaki renklerini görebilirsiniz.

Bununla birlikte, tercih edildiği için çalışmadan önce ayarı açmanız gerekecek

Duruş Sürenizi Her Gün Özelleştirebilirsiniz

Daha Önceden, Screen Time’ın “Kapalı Kalma Süresi” özelliğini her gün için belirli bir süre için ayarlayabiliyordunuz , artık iOS 12.2’de her bir gün için belirli zamanlarla belirli günleri için topluca ayarlayabilirsiniz.

Ayarlar Menüsünde AppleCare ve Garanti bilgileri

Apple, iOS 12.2 ile birlikte cihazın garanti durumunu görmek daha kolay olacak Ayarlar menüsüne girdikten sonra en alttaki ‘hakkında’ bölümüne giderseniz ‘yeni cihaz yardımı’ başlıklı yeni bir sistem göreceksiniz. Bu sistem sayesinde garanti şartlarını ve koşullarını kolaylıkla görebileceksiniz.

Coğrafi olarak EKG Sınırlaması

Apple Watch’larda bulunan EKG özelliği, yerel sağlık kurumlarının onayını gerektirdiğinden Apple, EKG özelliğini yalnızca ABD’nin bazı eyaletlerinde kullanıma sunuyordu.

Fakat iOS 12.2 ile birlikte bu sınırlandırma daha da katılaşıyor ve kullanıcılar, kurulumu SIM kart takılı ve bir operatör tarafından konumlandırılmış bir iPhone üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Eğer iPhone’unuzu uçak moduna alır ya da SIM kartı cihazınızdan çıkarırsanız kurulum sırasında hata alıyorsunuz.

Wallet’da Etkinlik Halkaları

iOS 12.2’de Wallet uygulaması, kullanıcıların harcamalarını kontrol edebilecekleri Etkinlik Halkaları’na sahip olacak. Bu halkalar ya da sayaçlar, Apple’ın fitness uygulamasındaki ile benzer bir çalışma prensibine sahip olacak.

iOS 12.2 ile gelecek yeniliklerden birkaçtanesi bunlar arkadaşlar final sürümüne doğru yenilikler netleşecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir