Apple’ın iOS 15 Kullanıcıları İçin 10 Pratik İpucu Videosu

Apple’ın iOS 15 Kullanıcıları İçin 10 Pratik İpucu Videosu

Apple kısa süre önce resmi YouTube kanalında “10 faydalı iPhone ipucu” başlıklı bir video yayınladı. Daha kesin olmak gerekirse, kanal sadece özel etkinlikler, duyurular veya bunun gibi şeyler için bir “Apple kanalı” değildir – özellikle Apple Destek kanalıdır. Kanalın kısa bir süre önce başlangıcından bu yana, Apple kanala çeşitli ipuçları ve öğreticiler yükledi ve ayrıca deneyimli kullanıcılara bile Apple cihazlarında bulunan daha gizli işlevlerden bazılarını tanıttı.

En Son Videoda Aşağıdaki İpuçları Bulunmaktadır :

  • Hesap Makinesi Uygulaması : Numaralarınızı girerken bir hata yaptıysanız, en son girişinizi geri almak için numarayı geriye doğru kaydırmanız yeterlidir.
  • Mesajlar : İçeriği daha sonra daha kolay bulmak için “sabitleyebilirsiniz”. Paylaşılan içeriğe dokunup basılı tutarak, onu sabitlemek ve daha sonrası için kaydetmek mümkündür. “Sizinle Paylaşılanlar” özelliğini destekleyen tüm uygulamalar bu eylemi destekler.
  • Widget’ları Ana Ekrana Zımbalama : Bunu yapmak için “yalpalama modunu” etkinleştirin (iOS veya iPadOS ana ekranındaki uygulamaları kaldırmak veya yeniden düzenlemek için düzenleme modu). Ana ekranda iki widget’ı birleştirmek, onları birbirine zımbalayacaktır. Apple’a göre, en göreli Widget her zaman önce görünecektir.
  • Tek Hareketle Birden Fazla Fotoğraf Seçin : Bu ipucunu kullanmak için bir fotoğrafa basın, onu başka bir konuma sürükleyin ve ardından bir fotoğraf zımba oluşturmak için diğer fotoğraflara dokunun. Zımba, Uygulama Değiştirici aracılığıyla istenen diğer uygulamalara aktarılabilir.
  • Metin Değiştirme : iOS Sistem Ayarlarında, Genel altında , Klavye seçeneği bulunabilir. Orada, Metin Değiştirme ayarı, belirli kısaltmaları otomatik olarak daha uzun metin ifadelerine dönüştürmek için özelleştirilebilir.
https://youtu.be/0AavxeP5vgE
  • Kilit Ekranından Kamera Uygulaması : Bazı kullanıcılar bu özelliği gözden kaçırmış olabilir. Kilit ekranından doğrudan sola kaydırmak kamera uygulamasını açar. Bu, fotoğrafları hızlı bir şekilde çekmeyi mümkün kılar.
  • Belgeleri Notes ile Tara : Notes uygulamasında bir kamera düğmesi bulunur. Basıldığında, kullanıcının belgeleri hızlı bir şekilde fotoğraflamasına ve ardından kaydetmeden önce kesmesine veya yeniden hizalamasına olanak tanır. Sonuçlar genellikle oldukça etkileyicidir.
  • Fotoğraflardan Metin Kopyalama : iOS 15’ten yeni bir özellik. Kameranızı metin öğelerine doğrultursanız, bölümü kopyalamanıza izin veren bir çerçeve görünür. Sol alttaki “tara” düğmesi, metni kopyalayıp yapıştırmanıza olanak tanır.
  • Fotoğraflar Uygulaması : En eski fotoğrafa atlama – kullanıcıların istemeden de olsa daha sık etkinleştirdiği bir özellik. Uygulama herhangi bir cihaz yönünde açıkken, ekranın en üstündeki simgesine dokunmanız yeterlidir; fotoğraflar uygulaması albümdeki en eski fotoğrafa kayar.
  • Ana Ekrandan veya Kilit Ekranından Aramayı Yukarı Çekin : Parmağınızla aşağı doğru kaydırın, Arama çubuğu görünecektir. Bu özellik bir süredir ana ekranda mevcut olsa da iOS 15’ten itibaren kilit ekranında da kullanılabiliyor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir