Apple’ın iOS 18 ile gelen bazı yeni yapay zeka özelliklerini desteklemek için Google’ın Gemini yapay zeka motorunu lisanslamayı düşünüyor

Apple’ın iOS 18 ile gelen bazı yeni yapay zeka özelliklerini desteklemek için Google’ın Gemini yapay zeka motorunu lisanslamayı düşünüyor

Apple ve Google, iOS 18’de iPhone’a gelecek bazı yeni yapay zeka özelliklerini desteklemek için Gemini’nin üretken büyük dil modellerini kullanma konusunda aktif olarak görüşmelerde bulunuyorlar.

Bloomberg’in Mark Gurman’ın Power On bülteninin en son sayısına göre, Apple’ın iOS 18 ile gelecek bazı yapay zeka (AI) özelliklerini desteklemek için Google’ın Gemini motorunu lisanslamayı düşündüğü belirtiliyor.

Ayrıca, Gurman’a göre Cupertino teknoloji devi, önümüzdeki üretken AI özelliklerinden bazılarını desteklemek için OpenAI’nin ChatGPT’sini kullanmayı da düşünmüş.

Bu tür bir anlaşma, Google Arama’yı varsayılan hale getiren ve Apple’ın cihazlarında tahmini yılda 18 milyar dolarlık bir değere sahip uzun süredir devam eden arama anlaşmasını pekiştirecek.

Apple, iPhone’daki AI’yı Google Gemini ile artırmayı düşünebilir

Gurman, iOS 18’in, cihaz üzerinde doğrudan çalışan AI özelliklerini ve bulutun gücüne dayananları içereceğini iddia ediyor. Söylentilere göre, Apple, Google ile iş ortağı olmaya ilgi gösteriyor.

iOS 18’in, internet bağlantısı gerektirmeyen, Müzik uygulamasında otomatik olarak oluşturulan çalma listeleri ve kullanıcı isteklerinden Keynote’da slayt paketleri oluşturma gibi özellikler getireceği söyleniyor. Bu amaçla, Apple iddia edildiğine göre, CPU’yu zorlamadan veya pil gücünü boşaltmadan yüksek hızlarda makine öğrenme görevlerini çalıştırmaktan sorumlu olan Neural Engine yardımcı işlemcisini güçlendirecek.

Bu özelliklerin yanı sıra, Apple’ın görüntü oluşturma ve yazı asistanı gibi üretken AI yeteneklerini kullanmayı düşündüğü iddia ediliyor. İşte Google anlaşması buraya uyuyor. AI yarışında geri kaldığını fark eden Tim Cook ve ekibi, iddia edildiğine göre, iOS 18’in planlanan AI özelliklerini Apple’ın ölçeğinde desteklemek için zaten pahalı bir altyapıya sahip bir şirketle iş ortaklığı yapmaya karar verdiler.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir