Araç Takip Sistemi

Araç Takip Sistemi

Araç takip sistemi nedir? Neden araç takip sistemi gerekli? Araç takip sistemleri nasıl çalışır? Araç takip sistemlerinin avantajları nelerdir? gibi soruları sizler için cevaplamaya çalışacağım.

Araç Takip Sistemi Nedir?

Araç takip sistemi cihazları kısaca GPS uyduları üzerinden dünya üzerinde bulunan nesnelerin konum bilgilerinin takip edildiği IOT ürünleridir. IOT nedir diyecek olursak “Nesnelerin interneti” yani akıllı cihazların birbiri ile iletişime geçerek verilerin transfer edilmesi ve komutlar gönderilerek birbirleri ile haberleşmesidir.

Neden Araç Takip Sistemi Gerekli?

Araç takip sistemi işletmenizde araç bakım maliyetlerinin kontrolü, araç yakıt giderlerinin kontrolü, personel verimliği ve müşteri memnuniyetinin en üst seviyede olması açısından araç takip sistemi cihazları işletmeler için gerekli bir teknoloji ürünüdür. Özellikle Filo yönetimi araç takip sistemi ile çok daha verimli bir şekilde kontrol edilmektedir.

Araç Takip Sistemleri Nasıl Çalışır?

Araç Takip Sistemleri üç bileşenden oluşur. Filo yöneticisi tarafından kullanılan kullanıcı arabirimi, verileri alan, depolayan ve işleyen arka uç sunucusu ve her araçta bulunan ayrı izleme cihazları.

İzleme cihazı, araç konumunu izlemek için uydu ağlarını kullanır. Ayrıca, hız, hızlanma, frenleme, yakıt deposu seviyeleri, lastik basıncı ve aracın kaydettiği diğer veriler gibi araç tarafından kaydedilen diğer verileri de sıklıkla izlerler. Bu daha sonra cihaz tarafından izleme sistemi sunucusuna iletilir. İzleme sistemi sunucusu, filolardan aldığı verileri, kullanıcı arayüzünden gerçek zamanlı olarak gelen önceki talimatlara veya talimatlara göre analiz ederek işler. Kullanıcı arayüzü, filo denetleyicisi tarafından görülen yazılımdır. Bu ayrı bir bilgisayar programı olabilir veya giderek daha yaygın olarak bir web arayüzü. Bu, araç konumlarını ve rotalarını bir harita üzerinde gösterecek ve yazılıma ve kullanıma bağlı olarak program ayarlamaları önerebilir, sürücüleri trafik zorluklarından haberdar edebilir ve müşterilere beklenen araç varışları hakkında bilgi verebilir.

Araç Takip Sistemlerinin Avantajları Nelerdir ?

  • Gerçek zamanlı bilgiler, filo yöneticilerinin rotadan sapan araçları düzeltmesine, zamandan ve yakıttan tasarruf etmesine olanak tanır
  • Bu sistemlerdeki yazılım, sürücü çalışma saatlerini, yakıt verimliliğini ve mevcut konumu dikkate alarak, maliyet etkinliklerine dayalı olarak görevleri araçlara otomatik olarak yeniden atayacak şekilde yapılandırılabilir.
  • Sistem, müşterileri beklenen teslimat süresi konusunda otomatik olarak bilgilendirerek başarısız teslimatların sayısını azaltabilir
  • Uyumsuzluk nedeniyle para cezalarını veya cezaları önlemek için çalışma süresi yönergesi ve sürüş saatlerine uygunluk gerçek zamanlı olarak izlenebilir.
  • Aktif Araç Takip Sistemleri, sürücülerin cep telefonlarından veya diğer cihazlardan alınan teslimat takibi ve satış noktası bilgileri gibi diğer canlı sistemlerle daha kolay entegre edilir.
  • Her günün sonunda cihazlardan veri toplamaya gerek kalmaz.

Araç takip sistemi cihazları, fiyatları ve daha fazlası için bu yazımızın kaynağı olan Turuncu Araç Takip (https://www.turuncuaractakip.com) firmasının web sitesini ziyaret edebilir detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir