En İyi 8 iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max Özelliği

En İyi 8 iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max Özelliği

Apple dün iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’ten oluşan iPhone 12 Pro serisini duyurdu .

Adlandırma şeması geçen yıla göre çok fazla değişmemiş olsa da, yeni iPhone’lar iPhone 11 Pro serisine kıyasla bir dizi değişiklik içeriyor. Aşağıda iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in en iyi özelliklerine bir göz atın. İPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, iPhone 11 Pro serisinden çok farklı görünmeyebilir, ancak Apple bu yıl bazı anlamlı ve önemli değişikliklerle seriyi önemli ölçüde elden geçirdi.

Daha Büyük Ekranlar

Basit bir değişiklik ama birçok müşteriyi mutlu edecek bir değişiklik. İPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, öncekilerden daha büyük ekranlarla geliyor. İPhone 12 Pro, 5,8 inç iPhone 11 Pro’dan 0,3 inç yükseklikte 6,1 inç Super Retina XDR Ekrana sahiptir. İPhone 12 Pro Max şimdi 6,7 inç ekrana sahip – geçen yılki 6,5 inç iPhone 11 Pro Max’in 0,2 inçlik çıkıntısı. İşin iyi yanı, Apple’ın bunu, cihazları daha da büyütmeden, üstelik çerçeveyi biraz daraltarak başarmış olması. Müşteriler iPhone’larda her zaman daha büyük ekranlar istemiş ve şirket bu yıl tam olarak bunu yapıyor.

5G özelliğinin gelmesi

iPhone 12’nin piyasaya sürülmesine yol açan aylarca söylentiler, yaptıkları 5G özellikli cihazlara işaret etti. 5G ile iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max, uyumlu ağlarda önemli ölçüde daha yüksek mobil veri hızları sağlayabilir. Bununla birlikte, 5G’yi umursamasanız bile, iPhone 12 Pro’nun daha hızlı modemi, 4G ağlarda (2Gbps’ye kadar) daha iyi mobil veri hızları sunmalıdır. Müşteriler için her iki şekilde de bir kazan-kazan.

Seriamik Kalkan

Cupertino tabanlı teknoloji devi, piyasadaki en sert cam olan Ceramic Shield ile iPhone 12 Pro’da her şeyi yaptı. Corning tarafından geliştirilen iPhone 12 Pro’nun kapak camı, sektörün en güçlüsüdür. Ceramic Shield, iPhone 11’e kıyasla dört kat daha iyi düşme performansı sağlar . Bu tek başına çok şey ifade ediyor ve bugüne kadar bir iPhone’da dayanıklılıkta en önemli gelişmedir.

Lidar Tarayıcı

İPhone 12 Pro serisi, arkada Apple’ın daha sürükleyici bir AR deneyimi sunmak için kullanacağı bir LiDAR tarayıcı ile birlikte gelir. Daha da önemlisi, iPhone 12 Pro, otomatik odaklama performansını 6 kata kadar artırmak için düşük ışıkta LiDAR tarayıcıyı kullanacak. Bu aynı zamanda serinin Gece modunda portre modu sunmasına ve loş ışıklı zorlu senaryolarda bile çarpıcı fotoğraflar sunmasına olanak tanıyacak.

Dobly Vision Kayıdı

Dolby Vision ile HDR videolarını 4K çözünürlükte 60 fps’ye kadar kaydetme olanağı sunarak yeni iPhone’ların kamera becerilerini vurgulamanın daha iyi bir yolu. İPhone 12 Pro serisi, bunu yapan ilk akıllı telefon ve bunu daha da iyi yapan şey, videoları doğrudan cihazın kendisinde düzenleyebilmesidir.

Sensör Dengeleme

Apple, iPhone 12 Pro Max ile birincil 12MP kamera için sensör kaydırma dengelemesini başlatıyor. Bu tür bir stabilizasyon, şimdiye kadar akıllı telefonlarda gördüğümüz normal OIS’den daha üstündür. Tam olarak ne kadar iyi? Apple’a göre, tam durma ışığına eşdeğer olan 2 saniyeye kadar elde tutmaya izin verir. Bu, iPhone 12 Pro Max sahiplerinin, normal OIS kullanan diğer iPhone 12 modellerinden çok daha iyi düşük ışıkta fotoğraflar çekmelerine olanak tanıyacak.

Tüm Kameralar için Gece Modu Özelliği

iPhone 11 serisiyle Apple, birincil 12 MP arka nişancı için Gece modunu başlattı. Bu yıl Apple, iPhone 12 Pro’daki tüm kameralara Gece modunu getiriyor. Bu, ultra geniş açılı atıcının, telefoto sensörün ve hatta ön kameranın artık Gece modunu desteklediği anlamına gelir. Bu, bu kameralardan düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı olacaktır.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir