Hangi sektörlerde Kompozit Kullanılır ?

Günümüz mimarisindeki projelerinde tasarımcılara geniş uygulama seçenekleri sunan ve özellikle gökdelenler, özel tasarım modern mimari yapılar, havaalanları gibi mekanların iç ve dış cephe tasarımlarında kullanılan kompozit paneller mimari tercihler arasında ilk sırayı almaktadır bu anlamda ucuz kompozit fiyatı ve kaliteli kompozit malzemeyi iyi araştırmak gerekmektedir. Kompozit paneller kullanışlı olduğu kadar dayanıklı yapısı ve hafifliği ile oldukça tercih edilen mimari tasarım ekipmanlarından biri haline gelmiştir.

Kompozit panellerin avantajları nelerdir?  Kompozit panel darbelere, kırılmalara, basınca ve kötü hava şartlarına karşı sahip olduğu sağlam yapısından dolayı dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Dış Cephelerde kolay bakım ve temizlik imkanı sağlamaktadır. Ve bu anlamda modern çizgi ve temiz bir cepheye sahip olmasını sağlamaktadır. Bu sayede binalar daha fazla prestij kazanmakta ve değerleri artmaktadır.

Yapıların dış yüzeyleri için taş, tuğla gibi ağır ve mali külfetli malzemelerin yerine kullanılarak hem daha modern hem dayanıklı hem de düşük maliyetli projeler ortaya çıkartan,eski yapıların yenilenmesi, ısı yalıtımı ve cephe giydirmesi gibi amaçlarla da kullanılarak standardı ve değerini arttıran bu ürünler farklı ebat ve kalınlıkları ile her türlü amaç ve proje içinrahatlıkla tercih edilebilen özelliklere sahiptir.  Ayrıca Kompozit panel üretiminde kullanılan tüm malzemelerin geri dönüşüm olanağı vardır. Ayrıca kompozit panellerin çok fazla renk seçeneği mevcuttur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir