iCloud, iPhone’umu Bul Şifresini Unuttum, Ne Yapmalıyım? YENİ 2019

iCloud, iPhone’umu Bul Şifresini Unuttum, Ne Yapmalıyım? YENİ 2019

Son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan sorunlardan bir tanesi olan iCloud hesabı şifresinin unutulması sorununun nasıl giderileceği hakkında bazı ipucu niteliğinde bilgiler vereceğiz. Özellikle eski kullanıcıların hesabını açtıktan uzun zaman sonra şifrelerini unutması artık normal bir durum haline geliyor. Ya da 2. El cihaz satın alan kullanıcıların daha sonra karşılarına çıkan en büyük sorunlardan bir tanesi bu durum.

Peki böyle durumlarda neler yapabiliriz?

Öncelikle iPhoneu’mu Bul servisinin çalınan veya kaybolan cihazları kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumuna karşı alınan bir güvenlik sistemi olduğunu hatırlatalım. Bu iCloud hesabı ile aktifleştirilen cihazın o hesap ile giriş yapılmadan bir daha kullanılamması ve iPhone’umu Bul servisi ile cihazın nerde olduğunun konum bilgileri gibi bir çok işlevi olduğunu unutmayalım.

Yapılacak şeylerin kolaylık derecesinin durumunuza bağlı olduğunu belirtelim. (Biraz şans ve hafıza kavramları)

  • İlk önce klasik olarak iForgot servisinden bilgilerimizi hatırlamaya çalışarak şifremize ulaşabiliriz. http://iforgot.apple.com adresine girerek şifremizi unuttuğumuz iCloud adresini yazıyoruz. Daha sonra eğer o hesabın mail adresine erişimimiz varsa işimiz çok kolay, “E-posta al” seçeneğini seçerek mailimize bir şifre sıfırlama linki gönderip şifremizi kolayca yeniden belirleyebilir.
  • Fakat mail adresine de erişimimiz yok ise bu sefer biraz daha zor bir yolu deneyerek “Güvenlik sorularını cevaplayın” kısmından, gizli soru ve cevapları yöntemiyle şifremizi bulmaya çalışıyoruz. Buradaki güvenlik soruları ve cevapları hesabı oluştururken yazılan soru ve cevaplardır.

iForgot servisi ile şifremizi tekrar bulma yöntemlerimiz sadece bu kadar malesef. Peki bu yöntemler ile de şifremizi bulamadık ne yapacağız, artık cihazımı kullanamayacak mıyım? diye paniğe kapılmanıza gerek yok.

Son bir çare daha var. Eğer gerçekten o cihazın gerçek kullanıcıysanız  “0 (216) 282 15 11” numaralı Apple Müşteri Hizmetlerini arayıp, durumu sakince izah edip onlara da yardımcı olabilecek bazı bir kaç bilgiyi vererek, size verecekleri “geçici şifre” ile hesabınıza tekrar ulaşabilirsiniz.

Ancak unutmayın ki bu yöntem en son başvurulması gereken bir yöntemdir ve kesin garantisi yoktur. Şöyle ki müşteri temsilcilerinin cihazın sizin olduğu konusuna inanmaları gerekiyor, bu durumu onlara telefonu mevcut çalışır durumda kullanırken kullandığınız işlemleri anlatarak kanıtlayabilirsiniz. Örneğin indirdiğiniz uygulamalar vb. şeyler gibi.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir