iMac ve Macbook Bilgisayarlarda DNS Ayarı Nasıl Yapılır? 2019

iMac ve Macbook Bilgisayarlarda DNS Ayarı Nasıl Yapılır? 2019

Bugün nasıl yapılır konumuzda Mac OS işletim sistemine yeni geçen kullanıcılar için Mac DNS ayarı değiştirmeyi ele aldık kısaca yardımcı olmaya çalışacağım. DNS adresi değiştirmek vazgeçilmezimiz oldu Windows kullanıcıları konuyla ilgili detaylı bilgisi olmasa dahi kolaylıkla DNS değiştirebiliyor.

Mac sistemine gelirsek zorlayacak bir durum değil ancak neyin nerede olduğunu bulmakta zorluk çekebilirsiniz bunun için kısa bir rehber yazısı hazırladık hemen anlatıma geçelim

Mac işletim sistemli cihazlarınızda DNS değiştirmek için aşağıdaki adımları takip ediniz

Mac Bilgisayarlarda DNS Nasıl Değiştirilir?

  • Sistem Tercihleri> Ağ yönergesini takip edin.

    • Dns adresleri arasında değişiklik yaparken (Örneğin Google DNS’den servis sağlayıcısının DNS adresine geçerken) üst tarafta bulunan Konum: Otomatik açılır menüsüne tıklayın. Ardından “Konumları Düzenle” ‘ye tıklayın.

 

  • + işaretine tıklayarak yeni bir isim verin (Google DNS gibi) ve “Bitti” butonuna tıklayın.
    • Ağ menüsü içerisinde bulunan sol panelde bağlantı sistemizi seçin. (WiFi ile bağlanıyorsanız WiFi’ı, Ethernet kablosu ile bağlanıyorsanız Ethernet’i ) Ardından “İleri Düzey” yazısına tıklayın ve DNS penceresine gelin.
    • + işaretine tıklayarak ekleyeceğiniz DNS adreslerini girin. Girdikten sonra tamam butonuna tıklayarak onaylayın ve en son “Uygula” diyerek ayarlarınızı aktif ediniz.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir