Instagram, 2022’de Videolara ve Şeffaflığa Odaklanacak

Instagram, 2022’de Videolara ve Şeffaflığa Odaklanacak

Instagram CEO’su Adam Mosseri, Twitter’da yaptığı bir gönderide, görüntü paylaşım platformunun 2022’ye kadar olan önceliklerini paylaştı. Odak noktasının video içeriği, şeffaflık ve kullanıcılara hassas içerik üzerinde kontrol sağlamaya devam edeceğini belirtti. 2022’de Instagram videoya odaklanmasını artıracak. Son kullanıcı için bu, Makaraları eğlenceli hale getirmek için daha fazla özelliğe ve videoları resimlere göre önceliklendiren bir içerik beslemesine dönüşebilir

“İki önemli tema videoydu, Makaralara odaklanmamız, video formatımızı birleştirmeye ve yeni yaratıcı araçlar oluşturmaya başlamamız ve kontrol, insanlara Instagram’ı hassas içerik kontrolü gibi şeylerle kendileri için en iyi şekilde şekillendirmek için daha fazla yol sunma, yetenekle Gizli kelimeleri DM’lere genişleterek benzer sayıları gizlemek için. Videoya odaklanmamızı ikiye katlayacağız, artık sadece bir fotoğraf paylaşım uygulaması değiliz ve tüm video formatlarımızı Reels etrafında birleştirip bu ürünü büyütmeye devam edeceğiz.”

Ekim ayında Instagram, ana uygulamasındaki “Video” sekmesinin Reels, IGTV, besleme videoları ve canlı akışlar dahil tüm video formatındaki içeriklerin yeni merkezi olacağını söylemişti. Sekme şu anda Makaralar sekmesinin hemen yanında yer almaktadır. Şirket bunu yapıyor çünkü IGTV gibi video ile ilgili Instagram yan uygulamaları kullanıcılar arasında bir akor yaratmadı.

Ayrıca Mosseri, 2022’de Instagram’ın şeffaflığa odaklanacağını belirtiyor. Bir tutam tuzla bu uzun iddiayı kabul etmeye meyilli olsanız da o bu yönde adımlar attı. Bu yılın başlarında Instagram’ın algoritmasının nasıl çalıştığını açıklayan hikayeler yayınladı . Ayrıca, biri Instagram Kids olan yeni kontrol özellikleri yayınladı. Mosseri ayrıca, şirketin birincil bir etkileşim biçimi olarak mesajlaşmaya ve platformu olduğu gibi yapan yaratıcılara odaklanmaya devam ettiğini yineledi. 2022 için rota haritasını açıklayan şunları söyledi: “Kontroller üzerindeki çalışmalarımızı ikiye katlamakla kalmayacak, aynı zamanda şeffaflık etrafında daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz.

İnsanların Instagram’ı istedikleri veya kendileri için en iyi olanı şekillendirecekse nasıl çalıştığını anlamalarının önemli olduğunu düşünüyoruz.” Eğer dışarı kaçırdıysanız, Instagram Çocuk başlatmak için planı Frances Haugen Instagram çocukların zihinsel refahı üzerindeki zararlı etkisinin farkında olduğunu gösterdi iç belgeleri sızdırdığı ihbarcı Facebook’ta sonra tartışmalara yol açtı. Şirket, artan kamuoyu baskısı nedeniyle sonunda planı rafa kaldırmak zorunda kaldı.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir