Instagram şifremi unuttum ne yapabilirim? 2019

Instagram şifremi unuttum ne yapabilirim? 2019

Mehraba bu yazımda sizlere Instagram şifre sıfırlama veya şifre yenileme nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını vericem. Artık sadece iPhone ile değil günümüz trendleri ile ilgili yardım yazıları ipuçları paylaşmaya bundan sonra devam edeceğim.

Genelde Instagram şifre unutmaları  sahip oldukları cihazlara Instagram şifrelerini otomatik kaydettikleri için veya Web tarayıcıları ve telefonlar üzerinden giriş yapılan Instagram, uzun süre boyunca bu cihazlarda devamlı şifre girmeden beni hatırla işareti kullanıldığı için bir kez girdikten sonra genelde unuturlar. Gelelim asıl meseleye ;

Instagram Hesap Şifresi Nasıl Sıfırlanır ?

Sizde başka her üye olunan yerde farklı bir kullanıcı adı ve şifre kullanıyorsanız bunları unutmanız oldukça Normaldir. Bu yüzden üyelik sistemlerinde genelde şifremi unuttum butonu bulunmaktadır. Biz de Instagram şifresini sıfırlamak için bu butonu kullanacağız. Web üzerinden

  • İlk yapmamız gereken Instagram’ın resmi sitesine girmektir. Instagram’ın resmi sitesi üzerinden şifre sıfırlamak için Tıklayın.
  • Ardından“Log in” butonunun altında olan “Forgot Password?” Yani şifremi unuttum linkine tıklayın.
  • Açılan yeni sayfa üzerinde Email or User Name ve sizin bot olmadığınızı ispatlayan reCAPTCHA güvenlik uygulaması bulunmaktadır.
  • Bu sayfa üzerinde ilk olarak Instagram’a üye olduğunuz e-posta adresinizi veya kullanıcı adınızı yazın.
  • Yazdığınız kullanıcı adı reset pasword dedikten sonra kullandığınız e-posta adresinize bir bağlantı maili gönderilmiş olacak.
  • Bağlantı mailine tıkladıktan sonra karşınıza yeni bir sayfa açılacak orada şifreyi değiştir butonuna tıklayacaksınız.

Telefon üzerinden Instagram Şifresi Sıfırlama

Web üzerinden değilde Instagram’a mobil cihazınızdan bağlanıyorsanız ve şifrenizi unuttuysanız yapmanız gereken işlemler ;

  • Mobil cihazınızda Instagram uygulamasını açın. Karşınıza giriş ekranı gelecek. Buradan altta bulunan “Giriş yapmak için yardım al” linkine tıklayın.
  • Burada Karşınıza 3 farklı seçenek gelecek. Bunlar, Kullanıcı adı veya e-posta ile, SMS ile, Facebook ile giriş yap kurtarma seçenekleridir.
  1. “Kullanıcı adı veya e-posta” seçeneğine tıklarsanız, Instagram üyeliğinizin bulunduğu e-posta adresine Şifre Yenileme bağlantısı gelecektir. Buradan yönlendirilen adres üzerinden şifrenizi yenileyebilirsiniz.
  2.  “SMS Gönder” ile, hesabınızla bağlantılı olan telefon numaranızı girdiğiniz takdirde, telefonunuza bir kısa mesaj gelecektir. Orada verilen kodu uygulama üzerindeki foruma girerek şifre yenileme aşamasına getirebilirsiniz.
  3. Üçüncü ve Son seçeneğimiz “Facebook İle Giriş Yap” seçeneğine tıklarsanız hesabınızla senkron halde çalışan Facebook hesabınıza giriş yaparak Instagram şifre sıfırlama bağlantısına ulaşmış olacaksınız.

Instagram şifresini unutanlar için hazırladığım yazı umarım faydalı olmuştur yorum altında takıldığınız yerde yardımcı olmaya çalışacağım.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir