iOS 11’de Live Fotoğraflarınıza Efektler Nasıl Eklenir?

iOS 11’de Live Fotoğraflarınıza Efektler Nasıl Eklenir?

iOS 11 güncellemesi ile ilgili cihazlarımıza bir sürü yenilik geleceğini biliyoruz bu yazımızda sizlere live photos için eklenen iOS 11 özelliğinden kısaca bahsedeceğiz iPhone 6s ile hayatımıza giren canlı fotoğraflar özelliği iOS 11 ile birlikte yeni özellikler ekleniyor artık canlı fotoğraflarınıza muhteşem efektler verebileceksiniz. Yani animasyonlu kliplerinizi daha da iyi hale getirebilirsiniz peki bunu nasıl yapacaksınız anlatıma geçelim.

1. Adım : Fotoğraf uygulamasını açın ve bir Canlı Fotoğraf bulun. Köşede bir “Canlı” simgesini olduğundan emin olun.

 

2. Adım : Fotoğraf seçildiğinde ve tam ekran modundaysa, fotoğrafın herhangi bir yerinden yukarıya hızlıca kaydırın.

Adım 3 : Ekranı yukarı doğru kaydırdıktan sonra  Efektler adlı yeni bir bölüm bulacaksınız. Üç efekt var – Döngü, Bounce, Uzun Pozlama. Bir önizleme görmek için herhangi bir efekt üzerine dokunun.

 

Efektlerin özelliklerine geçelim

1.Loop : Loop, animasyonlu Canlı Fotoğraf’ı sonsuz bir animasyona çevirir. Animasyonun tekrarını sürdürdüğü GIF benzeri bir efekt arıyorsanız, Döngü efekti’ni seçin.

2. Bounce : Instagram’ın Boomerang efektine benzer. Animasyon tamamlandıktan sonra animasyonu tersine çevirir.

3. Uzun Pozlama : Bu, yalnızca fotoğrafların bir kısmında – fotoğrafın içindeki çoğu nesnenin hareket etmediği yerde – çalışacak olan, gerçekten harika bir efekttir. Bu efekt hareket etmeyen parçaları dondurur ve hareketli parçaları bulanıklaştırır. Dolayısıyla sonunda ne bulanık hareket gerçekten harika bir etkisidir. Sahildeki dalgalar veya hareketli trafik fotoğrafları varsa, bu efekti deneyin. İlk iki efektin aksine, bu efekt animasyon yerine hareketsiz görüntüleri değiştirir.

iOS 11 ile ilgili anlatımlara devam edeceğiz bizleri takip edip yazıyı değerlendirmek için aşağıdaki yıldızlardan puan vermeyi unutmayın.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir