iOS 12 Pilin Kapasitesini öğrenme

iOS 12 Pilin Kapasitesini öğrenme

Hızlı şarj tüketiminden rahatsızsanız ve telefonunuzu gün içerisinde birkaç kez şarja takmak durumunda kalıyorsanız pilinizin sağlığı konusunda bilgi almak sizin için en doğru adım olabilir. Pilinizin sağlık durumunu öğrendikten sonra iOS cihazınızın bataryasını değiştirebilir ya da bataryayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Cihazınız iOS 12’ye güncellenmiş ise  cihazınızda pilin kapasitesini ve yeterliliğini öğrenme işlemi gerçekleştirebilirsiniz bunun için öncelikle ilk olarak telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin. Ayarlar bölümünde listelenen seçeneklerden Pil’e dokunun. Pil ekranında telefonunuzun son 24 saatte ve son 10 günde ne kadar şarj tükettiği konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Pil ekranındaki seçeneklerden Pil Sağlığı’na dokunarak işleme devam edin. Pil Sağlığı ekranı açıldığında pilin maksimum kapasitesi ve performans yeterliliği hakkında iOS sizi bilgilendirir. Pilinizin maksimum kapasitesi ve performans yeterliliği sizi tatmin edecek durumunda değilse, pilinizin sağlığının kötü olduğunu düşünüyorsanız cihazın bataryasını değiştirmek en doğru çözüm olacaktır.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir