İOS 13 ile gelen yeni metin düzenleme hareketleri

İOS 13 ile gelen yeni metin düzenleme hareketleri

Apple’ın iOS 13’te düzeltdiği uzun zamandır devam eden sıkıntılarından biri olan metin düzenleme ile ilgili özellik iOS13 ile birlikte giderilmiş görünüyor. Artık Metin seçme ve kopyalama, başka bir yere yapıştırma, yeni hareketler sayesinde iPhone ve iPad’de yapılması çok daha kolay bir hal almış.

Metni geri almak için tüm cihazı sallamanıza gerek yok! Tek ihtiyacınız olan üç parmakla kaydırmak. Hareketler basit olsa da, hepsini bir kerede öğrenmek biraz zor olabilir.  İOS 13 ve iPadOS 13’te yeni 5 adet metin düzenleme hareketlerini nasıl kullanacağınızı duymak için rehberimizi kullanın.

1.Hareket İmleci Dokun, Tut ve TaşıYIN

Metin giriş modundayken, imleci hareket ettirmek artık çok daha kolay. Temel olarak, imlecin alınacağı yerin üzerine dokunup basılı tutun. Sonra gitmek istediğiniz yere sürükleyin. Tam yeri bulduğunuzda, parmağınızı oraya bırakmak için bırakın.

2. HAREKET Bir Metin Bloğu Seçmek için Kaydırın

Ayrıca metin seçmek de çok kolaydır. Seçmek istediğiniz metnin başlangıç ​​bölümünden kaydırarak başlayın ve seçimin sonuna kaydırın ve bırakın. Metnin seçildiğini göreceksiniz. Bu jestte ustalaşmanın püf noktası hızlıca kaydırmaktır. Başlangıçta dokunup basılı tutmayın.

3.Hareket Kes, Kopyala ve Yapıştır

Kopyala ve yapıştır için iki yeni hareket vardır. Hepsi üç parmak hareketi kullanarak çalışır. Metin seçildikten sonra, metni kopyalamak için üç parmağınızla sıkıştırın. Yapıştırmak için karşıt hareketi kullanın. Temel olarak, metni bırakmak için hareketi genişletmek veya sıkıştırmak için üç parmağınızı kullanın.

4. Hareket Geri Al ve Yinele

Artık Bir metin girişini geri almak için iPhone veya iPad’inizi sallamanıza gerek yok. Sadece metni geri almak için üç parmağınızla sola kaydırın. Metin girişini tekrarlamak için üç parmağınızla sağa kaydırın.

5. Hareket Yeni Biçimlendirme Çubuğu

Kaydırma hareketlerini beğenmezseniz, bunun yerine yeni biçimlendirme kısayol çubuğunu kullanabilirsiniz. Ekrana üç parmağınızla dokunup basılı tutarsanız, en üstte açılan bir biçimlendirme çubuğunu görürsünüz. Bu Geri Al, Kes, Kopyala, Yapıştır ve Yinele kısayollarını içerir.

 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir