iOS 13 ile Harika Bir ‘FaceTime Dikkat Düzeltme Düzeltme’ Özelliği Geliyor

iOS 13 ile Harika Bir ‘FaceTime Dikkat Düzeltme Düzeltme’ Özelliği Geliyor

Apple, iOS 13 Beta 3’teki yeni FaceTime Dikkat Düzeltme özelliğini ekledi; bu, görüntülü aramanın alıcısına, kişinin ekranın tam ortasına bakarken karşı tarafa ve  ön kameraya doğru baktığı izlenimini veriyor.

Tercih ettiğinize bağlı olarak, bu özellik sınırda serin veya ürpertici. FaceTime Dikkat Düzeltme özelliği yalnızca iPhone XS ve iPhone XS Max’te mevcuttur. Düzgün çalışabilmesi için telefonun TrueDepth kamera sistemine güvendiği açık olmasına rağmen, bunun iPhone XR ve iPhone X’te neden mevcut olmadığı belli değil.

Gelecekteki iOS 13 beta sürümlerinde Apple’ın bu özelliği diğer Face ID özellikli iPhone’lara ve iPad’lere genişleteceğini görebiliriz. Bu özellik, 11 inç iPad Pro’da görünmüyor, ancak Apple’ın daha fazla cilalaması için daha fazla zamana ihtiyaç duyması muhtemel ipuçlarını içermiyor.

Geliştirici Mike Rundle, aslında bu özelliğin gelecekte 2017’de iPhone’lara geleceğini öngörmüştü. Neyse ki, bu özelliği ürpertici bulursanız, bunu Ayarlar -> FaceTime‘dan devre dışı bırakabilirsiniz. Özelliğin ayrıca gözlük takan kullanıcılar için düzgün çalışmayacağı da muhtemeldir.

Peki siz FaceTime Attention Correction özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?  Yorumları alalım

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir