iOS 13 Özellikleri: Karanlık Mod, Yeni Hareketler ve Daha Fazlası

iOS 13 Özellikleri: Karanlık Mod, Yeni Hareketler ve Daha Fazlası

iOS 13 şuan için en merak edilen işletim sistemleri arasında olduğunu ve bununla ilgli sızıntılar gelmeye devam ediyor bizde sizlere bunları en doğru şekilde aktarmaya çalışacağız.

Haziran ayında yapılacak olan WWDC Konferansı’nda resmi olarak tanıtılması beklenen iOS 13 sürümü için bugün itibarıyla büyük bir bilgi sızdırıldı

Karanlık modu

Apple nihayet iOS 13’ün genel sistem parçası Karanlık modunu ilk kez piyasaya süreceği Bu özellik macOS Mojave’da bulunan yüksek karşıtlıkta Karanlık moda ile aynı olacak ve Ayarlar’dan etkinleştirilebileceksiniz.Bildiğiniz gibi android işletim sistemlerinde karanlık mod özelliği bayadır var ve pil performansına oldukça katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.

İPad’de Geliştirilmiş Çoklu Görev

Apple, iOS 13 ile iPad’deki çoklu görev deneyimini de geliştirecektir. Uygulamalar birden fazla pencereye sahip olabilir ve ekranın bir bölümüne sabitlenebilen sayfalar içerebilecek. Yani Serbest biçimli çoklu görevlere izin vermek için ekranın etrafında hareket ettirilebilir.

Geliştirilmiş Safari ve Posta Uygulaması

Apple, iOS 13’te Safari ile büyük bir sorunu çözüyor. Tarayıcı otomatik olarak iPhone sürümü yerine bir web sitesinin masaüstü sürümünü oluşturmasını isteyecek. Bu, genel olarak daha iyi bir tarama deneyimine yol açacaktır.

Mail uygulamasına gelirsek İOS’daki Mail uygulaması, iOS 13 ile bazı işlevsellik iyileştirmeleri elde edecek. Kullanıcıların e-postalarını çeşitli kategorilere ayırmalarına olanak sağlayacak.

Ayrıca, Safari’de bulunan benzer yeni bir “Sonra Oku” özelliğide kazanacak ve böylece kullanıcıların daha sonra bir e-postaya kolayca geri dönmelerini sağlayacak.

Sizce Apple’ın nihayet iOS 13’te sistem genelinde bir Karanlık mod içereceği için memnun musunuz? Yoksa gelişmiş iPad çoklu görev deneyimi için daha heyecanlı mısınız? İOS 13’ün bir parçası olarak görmek istediğiniz diğer özellikleri nelerdir?

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir