iOS 14.2’deki yenilikler nelerdir? Yeni emojiler ve daha fazlası

Apple, iPhone ve iPad için iki yazılım güncellemesi yayınladı – iOS 14.2 ve iPadOS 14.2 . Bunlar, iOS 14 ve iPadOS 14 işletim sistemlerinde yapılan önemli güncellemelerdir ve iOS 14.1 ve iPadOS 14.1’in lansmanını takip eder.

Her iki güncellemeyi de uygun cihazlara Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme‘ye giderek ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İOS 14.2 ve iPad 14.2’deki yenilikler nelerdir?

Yeni emojiler

Kabarcık çayı, dalgıç ve daha fazlasıHem iOS 14.2 hem de iPadOS 14.2, anatomik kalp, dolmalık biber, kara kedi, kabarcık çay, dodo, tüy, sinek, kulübe, mamut, ninja, parmak parmakları, pinata, dalgıç, kutup ayısı, saksı bitkisi gibi yeni emoji karakterleri içerir. gözyaşı, tamale, asa ve daha fazlasıyla gülen yüz.

Homepod

Apple, iOS 14.2’nin HomePod, HomePod mini ve diğer cihazları evinizin her yerinde interkomlara dönüştüren Intercom desteği içerdiğini söyledi. HomePod hoparlörleri veya iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods ve CarPlay aracılığıyla sesli mesajlar gönderip almanızı sağlar. Intercom’u etkinleştirmek için, “Hey ‌Siri‌, Intercom” demeniz ve ardından mesajınızı söylemeniz yeterlidir. Mesaj göndermek için belirli HomePod’ları veya cihazları seçebilirsiniz.

Denetim Merkezine “Müzik bulma entegrasyonu”

Denetim Merkezi’nde yeni bir Müzik Tanıma seçeneğine sahip olursunuz. (Müzik Tanıma’yı Ayarlar uygulaması aracılığıyla Kontrol Merkezi’ne ekleyebilirsiniz.) Bu, Apple’a ait Shazam uygulamasını iOS işletim sistemiyle bütünleştirir. Müzik Tanıma, uygulamalarda veya AirPod’ları takarken etrafınızda çalan müziği tanımlamanıza olanak tanır. Kontrol Merkezinde etkinleştirmek için Shazam simgesine dokunun. Siri’ye sormaktan veya Shazam uygulamasını açmaktan çok daha kolay, değil mi?

Air pods pil iyileştirmeleri

AirPod’lara sahipseniz, iOS 14.2 güncellemesi optimize edilmiş pil şarjı ekler, bu da pilin tamamen şarj olması için gereken süreyi azaltarak pilin yaşlanmasını yavaşlatır.

Kişi Algılama erişilebilirlik özelliği

Büyüteç uygulamasında, iPhone kullanıcılarının diğer insanların kendileriyle ilişkili olarak nerede olduğunu bilmelerini sağlamak için kamerayı kullanan bir erişilebilirlik özelliği olan Kişi Algılama özelliğine sahip oluyor, bu da herkesin sosyal açıdan uzaklaşması gereken bir dönemde inanılmaz derecede kullanışlı.

iPhone için yeni duvar kağıtları

Koyu ve açık modlar için iOS 14.2’de sekiz yeni duvar kağıdı bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir