iOS 14.3 ve iPadOS 14.3: Yenilikler

iOS 14.3 ve iPadOS 14.3: Yenilikler

Aşağıda iOS 14.3 ve iPadOS 14.3 beta 1’deki yeniliklerinden bahsedelim iOS 14.3 öncelikle bir dizi küçük değişiklik getirecek, fakat iPhone 12 Pro ve Pro Max için güncelleme ayrıca Apple Pro RAW’ı da desteği getiriyor.

Apple, iPhone 12 Pro serisini tanıttığında, kullanıcılara bir fotoğrafları nasıl düzenleyebilecekleri konusunda ek kontrol sağlayacak gelişmiş bir DNG RAW görüntü dosyası biçimi olan yeni bir Apple ProRAW biçiminde nasıl çekim yapabileceklerini anlatmıştı.

Apple, iOS 14.3 ile kamera uygulamasına ProRAW görüntü yakalama desteğini ekledi. Kamera ayarlarından veya doğrudan ProRAW çekimini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakma imkanı sunuyor..

Kestirmeler uygulamasında ‘Duvar Kağıdı Eylemini Ayarla’

iOS 14.3, Shortcuts uygulamasın da ‘Duvar Kağıdı Eylemini Ayarla’ seçeneğini yeniden sunuyor. Bu, artık bir tetikleyiciye göre duvar kağıdınızı otomatik olarak değiştiren kısayollar oluşturabileceğiniz anlamına gelir.

PS5 Denetleyici Desteği

iOS 14.3 ve iPadOS 14.3 beta 1, yeni PS5 DualSense denetleyicisi için destek ekler. Ayrıca Amazon’un yeni Luna denetleyicisi için destek ekler.

App Clips Desteği

OS 14.3, App Clips desteği ekler. Kullanıcılar, cihazlarına yüklemek zorunda kalmadan bir uygulamayı başlatmak için bir Uygulama Klibi kodunu tarayabilirler.

Fitness + Analytics

Analizler ve İyileştirmeler altında yeni bir “Kondisyonu Geliştir +” seçeneği var. Hizmetin iyileştirilmesine yardımcı olmak için Fitness + verilerini Apple ile paylaşabilirsiniz.

Varsayılan Arama Motoru Olarak Ecosia

Artık iOS 14.3 ve iPadOS 14.3 çalıştıran Safari’de iPhone veya iPad’inizde Ecosia’yı varsayılan arama motoru olarak ayarlamak mümkün. Google dışındaki diğer seçenekler arasında Yahoo, Bing ve DuckDuckGo bulunur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir