iOS 14.5 Beta 6, iPhone için Pil Kalibrasyon Aracı, Yeni Siri Sesleri Sunuyor

iOS 14.5 Beta 6, iPhone için Pil Kalibrasyon Aracı, Yeni Siri Sesleri Sunuyor

Apple iOS 14.5 ve iPadOS 14.5 Beta 6’yı geliştiricilere yayınladı . Güncelleme, iPhone için yeni bir pil kalibrasyon aracı sunuyor ve ayrıca İngilizce olarak sunulan iki yeni Siri sesi getiriyor.

iOS 14.5, lansmanından bu yana iOS 14 için yapılan en büyük güncellemelerden biridir. Güncelleme, bir Apple Watch kullanarak iPhone’un kilidini açma yeteneği ve Apple’ın uzun süredir beklenen Uygulama İzleme Şeffaflığı da dahil olmak üzere iOS’a çok sayıda özellik getiriyor. Bugün yayınlanan beta yapısı, iOS 14.5’e iki yeni özellik getiriyor.

Birincisi, iPhone’lar için yeni pil yeniden kalibrasyon aracıdır. Bu özellik, beklendiği gibi performans göstermediğinde kullanıcıların aygıtın dahili pilini yeniden kalibre etmesine olanak tanır. Apple, bu özelliğin kullanıcıların “pil sağlığına ilişkin yanlış tahminler” sorununu çözmesine izin vereceğini söylüyor. Bu özellik şimdilik yalnızca iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max için mevcuttur.

Apple desteği, yeni pil sağlığı özellikleriyle ilgili destek sayfasını zaten güncelledi . Apple notları:

Maksimum kapasitenin ve en yüksek performans kapasitesinin yeniden kalibrasyonu, düzenli şarj döngüleri sırasında gerçekleşir ve bu işlem birkaç hafta sürebilir. Görüntülenen maksimum kapasite yüzdesi, yeniden kalibrasyon sırasında değişmeyecektir.

Yeniden kalibrasyon tamamlandığında, maksimum kapasite yüzdesi ve en yüksek performans kapasitesi güncellenir. İşlemin tamamlandığını gösteren yeniden kalibrasyon mesajı da kaldırılacak. “

iOS 14.5 Beta 6 ayrıca işletim sistemine iki yeni Siri sesi ekler. Apple, iki yeni sesin konuşma sesine ve düzenine daha fazla çeşitlilik katacağını ve şirketin çeşitlilik ve katılım konusundaki kararlılığının en son çabası olduğunu söylüyor. TechCrunch’a yaptığı açıklamada Apple şunları söyledi:

“İngilizce konuşanlar için iki yeni“ Siri ”sesi ve“ Siri ”kullanıcıları için cihazlarını kurarken istedikleri sesi seçme seçeneği sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, Apple’ın çeşitlilik ve kapsayıcılığa olan uzun süredir devam eden taahhüdünün ve içinde yaşadığımız dünyanın çeşitliliğini daha iyi yansıtmak için tasarlanmış ürün ve hizmetlerin bir devamıdır. “

İki yeni ses, kaynağın yetenek kayıtlarını kullanıyor ve ardından sesin daha organik bir şekilde akmasını sağlamak için Apple’ın Neural Engine’den geçiyor. ” iOS 14.5 Beta ayrıca “Siri ve Arama” ayarlarında yeni bir “‌Siri‌ Sesi” seçeneği sunar. “Vurgu” etiketi artık “Çeşitlilik” olarak değiştirildi ve artık bir “Cinsiyet” seçimi yok.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir