iOS 18, iPhone Tarihindeki En Önemli İşletim Sistemi Olacak

iOS 18, iPhone Tarihindeki En Önemli İşletim Sistemi Olacak

Mark Gurman, Apple’ın yaklaşmakta olan işletim sistemi iOS 18 ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Güvenilir kaynak, bu işletim sisteminin iPhone tarihinin en önemli işletim sistemi sürümü olacağını söyledi. ABD merkezli teknoloji devi Apple, uzun bir zamandır iOS 18 ile gündemde. Bugüne kadar ortaya çıkan söylentiler, iPhone’ların yeni işletim sisteminin önemli yeniliklerle geleceğini ortaya koydu. Konuyla ilgili güvenilir bir kaynak olarak kabul edilebilecek Mark Gurman tarafından yapılan yeni açıklamalar ise iOS 18 ile ilgili beklentileri artırmış durumda.

Kasım ayında iOS 18 ile ilgili açıklamalarda bulunan Mark Gurman, yaklaşmakta olan işletim sisteminin “iddialı ve ilgi çekici” olacağını söylemişti. Bloomberg’deki Power On bülteninin bu hafta yayımlanan sayısında yine benzer cümleler kuran Gurman; iOS 18’in, iPhone tarihindeki en önemli işletim sistemi sürümü olacağını belirtti.

olarak, Google’ın uzun süredir teşvik ettiği RCS standardı var. Google RCS sistemi, kullanıcıların mesajlaşma deneyimlerine yenilikler getirecek. Bu teknolojiyi iMessage’ın küresel versiyonu olarak da düşünebiliriz. Apple, birkaç ay önce yaptığı bir açıklamada RCS standardının iPhone’lara geleceğini belirtmişti.

Diğer bir etken ise üretken yapay zekâ. Son dönemlerde hayatımızı büyük ölçüde değiştiren üretken yapay zekâ, iOS 18 ile iPhone’larda daha belirgin bir şekilde kendini gösterecek. Özellikle Siri’nin daha akıllı hâle gelmesi ve daha karmaşık görevleri yerine getirebilmesi önemli bir değişiklik olacak. Elbette, tüm bu gelişmelerin ötesinde, ne tür yeniliklerin geleceği asıl olarak Apple’ın Haziran 2024’te muhtemel WWDC etkinliğinde ortaya çıkacak.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir